Graikiško jogurto ir mėlynių pyragas

Po įtemptos darbo savaitės galima pasilepinti ir pasimėgauti šiuo nuostabiai puriu ir vasarą primenančiu pyragu su mėlynėmis. Ir kaip tokio gali nekepti, kai pagaliau ir pas mus pasirodė graikiško jogurto?


125 g minkšto sviesto;
150 g Demerara cukraus;
175 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

½ a.š. kepimo sodos;
100 g graikiško jogurto;
3 kiaušiniai;
100 g mėlynių (dėjau šaldytas).

100 g cukraus pudros;
2-3 v.š. citrinos sulčių.

Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Įmaišyti jogurtą. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Tešlą sukrėsti į 18-20 cm kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 1800 C orkaitėje 45-50 minučių. Išėmus iš formos, perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis, apšlakstyti pyragą ir leisti sukietėt.

Šaltinis: pagal Cake, Crumbs and Cooking

17 comments on “Graikiško jogurto ir mėlynių pyragasAdd yours →

  1. Rimtai? Lietuvoje atsirado graikiško jogurto? Aš tai tiesą pasakius jau beveik nebegaliu į jį žiūrėti, nes Turkijoje jokio kitokio kaip ir nėra… 😉

  2. Oi kaip skaniai atrodo… Dabar suvalgyčiau gabailtį su arbata…
    O kas čia per graikiškas jogurtas?

  3. Ineta, verta eit iki parduotuvės dėl tokio skanėsto 😉
    Mademoiselle, nepatikėjau savom akim vakar Norfoj pamačius. Lenkiškas, tokį ten ir pirkdavau, jeigu su reikalais tekdavo važiuot. Man tai jis skanus su kokiu džemu ar vaisiais. Dabar kai dažniau bus galima nusipirkt, tai irgi gali greit pabost 🙂
    Linole, graikiškas jogurtas tirštas (kaip grietinė), riebus (pardavinėja 9 proc) ir labai skanus, tiek į pyragus, tiek vienas su kažkuo 🙂

  4. Hmm.. Norfoj as – retas svečias, nes visai nepakeliui, bet va turkiško jogurto (kuris nuo graikiško, mano nuomone, ne itin skiriasi) yra didžiosiose Rimi 🙂

    Fainas pyragas 🙂

  5. Kriste, Demerara yra cukranendrių cukrus, kepiniams jis suteikai lengvą karamelinį skonį. Yra jo pirkti visose prekybos centruose. Galima keisti ir įprastu, bet tada tiktų dar kažko įdėti dėl skonio, pvz. vanilinio cukraus ar citrinos žievelės.

    Egle, mes irgi reti svečiai, bet netyčia užvažiavę ir radom 🙂 Turkiško konsistecija jo tokia pat, bet va skonis man užkliuvo. Gal ne tokį vis nusipirkdavau, bet man jame kažkas nepatikdavo, jeigu valgydavau vieną.Gal sakau, įdėta kažko, visgi taip ilgai jis galioja, o čia kaip įprastas jogurtas. Be to, turkiškas būna pirkti tik dideliais kiekiais ir brangiai.

  6. Forelle, ačiū, kad užrodei graikišką jogurtą Norfoje. Labiausiai man patiko jo kaina, nes kibiras turkiško RIMI kainuoja arti 10 lt.
    Graikišką aš valgau kaip desertą – su medumi ir riešutais arba skania uogiene. Labai skanu!

  7. Skanaus 😉 man jis irgi patinka vienas, bet ne turkiškas, tame kažkas man nepatiko, vis kažkokį keistą prieskonį jausdavau. Aišku ir kaina nervuodavo, nes paskui turi tą kilogramą greit ir sunaudot.

  8. Sveiki 🙂 Labai norėčiau išsikepti šitą pyragą, bet nerandu to graikiško jogurto, buvau keliose Norfose užsukusi, bet niekur tokio neradau. Norėjau pasitikslinti ar jis būna prie visų jogurtų padėtas, ar kur nors atskirai? Gal ne ten ieškau 🙂

  9. Nuostabus pyragas. AČIŪŪŪ!!!!!
    Nesu saldumynų-pyragų mėgėja, bet laba ipatinka juos kepti eksperimentuoti. Tai valgo arba vien tik vyras, arba nešu į darbą kolegoms:)
    Šį receptuką buvau pasidėjusi ir laukiau kada bus kokio laisvo laiko ir bandysiu, na ir ką pabandžiau šį savaitgalį – nuostabu… nepakartojama… Net pati suvalgiau ne vieną gabalą, otkio skanumo, gardumo, ne per saldu, drėgnas na žodžiu vienas skaniausių pyragų. Ačiū ačiū ačiū:)

  10. Sveika,
    nor4jau paklausti, ar pyragas viduje gerai iškeptų, jei naudočiau paprasatą, naturalų jogurtą?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*