Gaivus šilauogių pyragas

Receptas savaitgaliui, kai norisi kažko skanaus ir gaivaus, ar, mano atveju, reikia atsikratyti uogomis. Jau vienas pyrago su šilauogėm receptas buvo pateiktas čia. Dabar kitas eksperimentas ir tikrai pavykęs, bet kitą kartą nežinau kada prisiruošiu jį kept, nes užima labai daug laiko. Valgomas atvėsęs, dar skanesnis, palaikytas per naktį šaldytuve.

Pagrindui:

350 g miltų;

1-2 š. cukraus;

1 a.š. druskos;

200 g minkšto sviesto;

60-120 ml šalto vandens.

Įdarui:

4 puodeliai šilauogių;

100-150 g cukraus;

2 š. kukurūzų krakmolo;

2 š. citrinos sulčių.

Į minkštą sviestą sudėti miltus su druska ir cukrumi. Trinti tarp pirštų kol neliks sausų miltų, tuomet supilti 60 ml vandens. Išminkyti, jeigu trūksta, dar įpilti truputį vandens. Tešlą padaliname į dvi dalis, sudedame į plastikinius maišelius ir paliekame 1 val šaldytuve.

Vieną dalį tešlos iškočioti ir iškloti 23 cm skersmens formą, o iš kitos pusės, iškočiojus išspausti žvaigždutės. Viską vėl dedame į šaldytuvą 30 min.

Įdarui dideliame inde išmaišome cukrų, kukurūzų krakmolą ir citrinos sultis. Į mišinį supilti šilauoges ir atsargiai išmaišyti. Įdarą sudėti į tešla išklotą formą, apdėti žvaigždutėmis ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Prieš kepant viršų galima patepti plaktu kiaušinio tryniu.

Kepti iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, tuomet temperatūrą sumažinti iki 1800C ir dar kepti apie 30-40 min. Patiekti šaltą.

Šaltinis: www.joyofbaking.com

5 comments on “Gaivus šilauogių pyragasAdd yours →

  1. Manau tinka bet kokios, planuojam kitą kartą kepti su vyšniomis, nes maniškiui jos labiausiai patinka. TIk cukraus gal tada reiktų dėti pagal uogų rūgštumą.

  2. Užtat man nepasisekė, labai jau išrankus 😀 Labiau mėgsta senus, laiko patikrintus receptus, nei naujoves. Bet kai alkanas būna, tenka valgyti kas pagaminta ir tada pasako, ar dar norėtų kada dar valgyti ar ne.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*