Citrininis-grietininis pyragas

Vieną kartą
kepiau pyragą, bet fotoaparato neturėjau, tai nuotraukų nepadariau. Dabar
kepiau keksiukus, nes pyragas per ilgai kepa, o keksiukams užtenka 30 min ir išeina 16 keksiukų.


3 p. miltų; (1 puodelis – 237 ml)
1 a.š. kepimo
miltelių;
½ a.š. druskos;
1 p. kambario
temperatūros sviesto;
3 p. cukraus;
6 kambario
temperatūros kiaušiniai;
¾ p. citrinos
sulčių;
1 š. tarkuotos
citrinos žievelės;
1 p. grietinės.

Miltus, kepimo miltelius
ir druską sumaišyti.Išplakti sviestą,
palaipsniui suberti cukrų ir plakti apie 5 min. Sudėti po vieną kiaušinius.
Supilti sultis ir žievelę. Įmaišyti sausus ingredientus. Vėliausiai sudėti
grietinę ir gerai išmaišyti.
Supilti tešlą į
kepimo indą ir kepti įkaitintoje iki 160 laipsnių orkaitėje apie 1 val 30 min.
Iškepusį po 15 min ištraukti iš formos.


10 comments on “Citrininis-grietininis pyragasAdd yours →

  1. Oi, kaip skaniai tas prapjautas atrodo, net seilė nutyso! O dar ta gelsva spalva, labai jau viliojančiai atrodo, išties. O beje, aš, tiesa sakant (quilty), bet nežinojau/nežiūrėjau/nesidomėjau net kiek pagal tuos išmatavimus kokio nors produkto yra puodelis gramų, visad matuoju savo puodeliu, dedu puodelį, rašau puodelis, kiek ten tų gramų, biesas žino 🙂 kai darai viską iš akies tai kažkaip nefiksuoji… bet, sakau gal reikės pasidomėti, nes dar skundų gausiu :))

  2. Aš naudoju matavimo indą, sugraduotą puodeliais, o kiti naudoja savo turimus namuose, užtat reikia geriau rašyti mililitrais, nes paskui nesusipratimų ir kyla, kai vieno puodelis didesnis, kito mažesnis.

  3. Bijau pasirodyti analfabetas, bet išdrįsiu paklaust:
    tie keksiukai supilti į special formeles ar kaip?
    Jei formeles, tai kur galima jų pirkti? Ačiū 🙂

  4. Galima kepti kaip pyragą, tada supili į bet kokį turimą indą ir kepi pusantros valandos. Aš kepiau keksiukų formelėse, tuomet pats kepimas užtrunka 30-35 minučių. Galima kepti silikoninėse keksiukų kepimo formelėse, metalinėse (tuomet reikia įdėti popieriukus, kurių būna pirkti didesniusoe prekybos centruose) arba jeigu neturi jokios keksiukų formelės, užtenka ir popierėlių, tik tuomet reikia po 3 sudėti, kad formą išlaikytų

  5. Kaip ir eilinis grietininis pyragas – riebokas, drėgnas, bet šiaip neblogas. Tik daug jo nesuvalgysi. Man labiau patinka keksiukų forma kepti, tada galima ir iš pusės ar iš trečdalio kiekio išsikepti, nes viso tikrai per daug

Komentuoti: Re2x Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*