Canneles Bordelais – prancūziški pyragaičiai

Traškus karamelinis paviršius, minkštutis, korėtas vidus.  Tokios yra canneles, kurias vieni dievina, kiti taip ir nesupranta, kodėl galima dėl jų alpti. Aš esu tarp viduriuko: valgau, bet nealpstu. Gerai, kad žinau, kam jos labai patinka ir galiu palepinti.

Kai ieškojau kaip gaminama, visur radau tokį patį receptą, tik vienur būdavo dedamas cukrus, kitur pudra ir išskyriau du gamybos būdus. Pasirinkau kaip ir lengviausią būdą, o cannelės gavosi skanesnės už pirktines, ypač dar šiltos. Kai kuriuose receptuose formelės barstomos cukrumi, bet to tikrai nebūtina daryti, paviršius ir pats gražiai karamelizuojasi.

IMG_1910

500 ml pieno,

2 kiaušiniai,

2 tryniai,

2 a.š. vanilinio cukraus,

2 v.š. romo,

250 g cukraus pudros,

50 g sviesto,

100 g miltų,

Žiupsnelis druskos.

IMG_1917

Pieną su sviestu kaitinkite, kol sviestas ištirps ir viskas beveik pradės virti. Atvėsinkite iki 50 °C temperatūros. Kol vėsta, į didesnį dubenį įsijokite miltus, cukraus pudrą, druską,  sudėkite kiaušinius bei trynius ir gerai išmaišykite (gamindama visiškai nenaudojau mikserio, puikiai viskas išsimaišo ir su šaukštu). Supilkite šiltą pieną su sviestu ir gerai išmaišykite. Įmaišykite romą, neišsigąskite, tešla bus skysta, gal net skystesnė už lietinių tešlą. Indą uždenkite ir palikite šaltai nuo 2 iki 48 valandų. Kai norėsite kepti, tešlą ištraukite iš šaldytuvo ir padėkite valandai kambario temperatūroje.

Orkaitę įkaitinkite iki 250° C temperatūros, tešlą supilkite į plonai sviestu pateptas canneles formeles ir kepkite 10-15 minučių, tuomet temperaturą sumažinkite iki 200 °C  ir kepkite dar 40-45 minučių.

Šaltinis: naudojausi keliais šaltiniais 1, 2 ir 3

IMG_1926

29 comments on “Canneles Bordelais – prancūziški pyragaičiaiAdd yours →

      1. aha, aš irgi iš tų, kurie prie bandos jausmo – ragauju, skanu, bet nealpstu… tačiau namie laaabai noriu pabandyt išsikept.
        o silikoninėms gi 230 max temperatūra, tai lydytis nesilydo ar koks negeras kvapas nepasklinda? 🙂 ar ir kaitinot max iki 230, o ne iki 250?
        ir jei nesunku, tai paklauskit kolegės, kurioj Maximoj matė? ačiū!!!

        1. Net nulėkiau į virtuvę pažiūrėt. Tikrai, forma atlaiko 230 C, o aš kepiau 250 C, bet kadangi neilgai, tai gal dėl to nieko ir neįvyko. Kitą kartą tikrai mažinčiau, ir geriau pakepčiau ilgiau. Kolegė matė formeles Hyper Maxima, Savanorių pr. Kaune.

          1. nu kaip tik užvakar ir aš žiūrėjau Hypery ir niekaip nemačiau… prastai žiūrėjau, matyt.

          2. Šią savaitę Maximoj akcija 24 vnt. minicannelių formai 16,99 Lt. Jau nudžioviau Hypery – bandysim receptą 🙂

          1. Mano formoje galima išsikepti 15 pyragaičių, kadangi tešlos pyliau 3/4 tūrio, tai man jos liko dar keliems pyragėliams. Tai sakyčiau, 18-20 pyragaičių.

    1. Kepiau kaip ir visus pyragus bei keksus su ventiliatoriumi. Gėda prisipažinti, bet orkaitėje naudoju tik dvi funkcijas: grilio ir pyragų kepimo, kitos net nežinau kam skirtos 🙂

  1. Puikus receptas, išbandžiau 🙂 tik pirkau formelę Maximoj tą mini, tai jau labai miniatiūrinės gavosi canelės, norėčiau didesnių…

    1. Teks tada ieškot didelių formelių. Aš, kaip rašiau, pirkau Kepėjo parduotuvėje. Bet manau, svarbiausia, jog pavyko ir skanu, didelės jos ar mažos. O mažas dar ir trumpiau reikia kepti

  2. Sveikos merginos. Bandžiau ir aš šį skanumyną. Deja kažką padariau ne taip turbūt. Išorėje lyg ir traški plutelė susidarė, bet vidus buvo per šlapias, korėtumo nei ženklo.Žodžiu klampi drėgna masė. Gal įsivaizduojate ką ne taip padariau.

    1. Man rodos viską padarėte teisingai. Šis kepinys tuo ir pasižymi – traškia plutele ir kreminiu vidumi. Dėl to dalis jo ir nemėgsta, man irgi tik plutelė patinka 🙂 Bet atvėsusį perpjaukite ir pamatysite tokį patį iškoryjusį vidų kaip ir nuotraukoje

  3. Ačiū. Bandysiu dar kartelį. 🙂 Bet greičiausiai dėl to klampumo, jie nebus mano megstamiausi. Tiesa, neatsispyriau paragauti aš jo kavinėjė „Šviežia kava“ …. atsikandau ir palikau. Maniškiai buvo geresni 🙂

    1. Naminiai kepiniai visada skanesni. Viena bendradarbė gavo iš vienos kepyklėlės receptą, tai ten dalis pieno keičiama vandeniu, aišku, pataupo, o tai tikrai atsiliepia skoniui.

  4. Paklausiu tikriausiai kvailo klausimo, bet.. Nesu dar kepus šių sausainukų, bet ketinu, ir man iškilo klausimas, ar jie turi būti tokie „gerokai paskrudę“ ? :))

    1. Taip, šie pyragaičiai (ne sausainiai) turi būti paskrudę. Realiai jie šviesesni, čia tik labai vėlai vakare kepta ir fotografuota. Bet kadangi kepama ilgai, tešloje daug cukraus, paviršiuje cukrus karamelizuojasi, ta traški karamelės plutelė ir yra vienas iš kokybės rodiklių.

  5. O dieve… Net nesitikėjau, kad skonis bus toks… Toks dangiškas :)) O kai atvėso, vidus tapo toks korėtas, koks ir turi būti.. Be galo skanu..Ačiū už receptuką 😉

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*