Brownie su cukinijomis

Šokoladiniai, drėgni ir skanūs pyragaičiai. Man pasirodė šiek tiek už tikruosius brownie lengvesni. Ką tik iškepti – tiesiog neatsivalgomi, antrą dieną, jau praradę dalį savo drėgmės, sausesni.

Picture 27643

2 kiaušiniai,

½ puodelio aliejaus,

3/4 puodelio cukraus,

2 a.š. vanilinio cukraus,

2 puodeliai rupių kvietinių miltų,

½ puodelio kakavos miltelių,

1 ½ a.š. kepimo sodos,

2 puodeliai burokine tarka tarkuotų cukinijų,

Žiupsnelis druskos.

Picture 27655

Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.  Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo bei kakavos miltelius, druską. Visą šį mišinį supilkite į skystus ingredientus, atsargiai pamaišykite, sudėkite tarkuotas cukinijas ir gerai išmaišykite. Masę sukrėskit į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 C laipsnių temperatūroje 25-30 min.

Galite užpilti šokoladiniu glaistu.

Šaltinis:  Food.com

Picture 27680

15 comments on “Brownie su cukinijomisAdd yours →

    1. Morkos, burokėliai, moliūgai, cukinijos tinka saldiems kepiniams, tik vienintelė cukinija nekeičia kepinio, kitos dažovės duoda spalvą, keičia kažkiek skonį

    1. Man rodos, net trigubą normą. Aš kepu nedidelėje skardelėje. Bet jeigu pasirodys per mažai tešlos, geriau kepti storesnį, tešlą sukrėtus tik į pusę ar du trečdalius skardos, o jeigu kepsite ploną, tai žiūrėkite, kad neperkeptų, nes bus sausas.

  1. Atradau šį receptą gal prieš 1,5 metų. Niekaip negaliu atsivalgyt. Kažin, kodėl jo norisi tuo labiau, kuo daugiau gabalėlių suvalgai?..
    Tiesa, glajus čia tiesiog būtinas, nes pačiam pyragui trūksta saldumo. Ir vieną pakeitimą darau – vietoj šokoladinio tepu balto šokolado glaistą. Mano skoniui reikia atasvaros kakavai pyrage. Nepakartojamas pyragas. Tad atiduodu skolą: Forelle, ačiū labai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*