Bananinis pyragas

 

Aromatingas, skanus, minkštas, valgai ir negali sustoti.


170 g sviesto (kambario temperatūros);
150 g cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
3 dideli bananai;
230 g miltų;
2 a.š.kepimo
miltelių.
Sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sutrinti bananus ir sudėti į plakinį. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir suberti į tešlą. Gerai išmaišyti. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

112 comments on “Bananinis pyragasAdd yours →

  1. man irgi pavyko is pirmo karto!!!!! pasiskaiciau komentarus kad daug kam neisejo tai is visu jegu tryniau sukau tryniau sukau …. kol rankos nutirpo 😀 bet uztat koks skanus gavosi!
    p.s. tiesa man saltas buvo daug skanesnis 😉

  2. sveika,

    ar galima tokį kept kekso formoj, tokioj pailgoj. klausiu, kadangi čia akivaizdžiai keptas paprastoj plokštesnėj formoj, tai ar nebus taip, kad keksinėj formoj labai ilgai keps ar pan? Ačiū už ats:)

  3. Galima, čia joje ir keptas, tik mano forma labai didelė, reiktų dvigubą normą kept, norint normalaus dydžio gaut. Pyragas gali kepti ir ilgiau, ir trumpiau, dar priklauso ir nuo orkaitės. Po 35-45 min nuo kepimo pradžios galima vis patikrinti degtuku ar mediniu pagaliuku, įbedus į vidurį, jeigu ištruakus pagaliukas sausas, vadinasi jau iškepęs, jeigu aplipęs tešlą ar jos gumuliukais, vadinasi dar reikia kepti.
    Cukraus kiekį rekomenduočiau sumažinti, nes daugeliui šis pyragas buvo per saldus

  4. buvo labai skanu, greitai isnyko pyragas 😀 tik as idejau riesutu ir supjausciau kelis bananus griezineliais 😉

  5. Ta proga, kad Maximoj akcija bananams, nusprendžiau pabandyti :). Oj nerealus išėjo. Bijodama, kad nesukristų, įdėjau daugiau miltų – išėjo sausesnis, bet užtat kokio purumo! Su pienu – pasaka… Ačiū už receptą 🙂

  6. Mmm, visi namai kvepia, norisi valgyti dar ir dar … Gerai, kad pagaminau dvigubą porciją, tai dabar turim du gražius, purius ir laaaabai skanius pyragus. Ačiū už puikų ir nesudėtingą receptą!

  7. Labai skanu ir sotu. Dariau jau ne viena karta ir darysiu dar.. 🙂 visiems, kas ragavo, patiko. Aciu uz recepta 🙂

  8. niu aš gal ne į temą…bet kaip atsispausdinti recepta? nenoriu sėdėt prie PC ir persirašinėt….

  9. Nu va, ir as istryniau ,issukau, ismaisiau kaip reikalas. Kepa. Liko puse valandos. Atrodo labai graziai :D:D:D Ir labai paprastas receptas.. Manau bus skanu 😀

  10. Labai labai skanu spyragas, toks minktsutis…Tik as dejau apie 100g. sviesto ir 200g. miltu, o bananus su sakute sumynkiau taip pat abu kaiusiniu splaukiau i skar ir bananai nepajuodavo(gal del to, kad juo snulupau i riskart sudejau i tesla)…vienu zodziu labai skanu!!!:)

  11. Na ir as bandau siandien ji daryti :)) va katik pasoviau i orkaite, tik va nzn ar pavyks prisiskaicius komentaru. Kai dar siaip is manes pyragu kepeja nekokia .. ;DD

  12. Dar galima į šį pyragą dėti plytelę susmulkinto pieniško ar juodo šokolado, mmm…. pirštelius apsilaižysite 😉

  13. Sveiki !! Man yra 13 metu 🙂 Vakar kepiau si pyraga isejo NUOSTABUS!! kepdavau tik obuoliu pyragus pries tai bet dabar babandziau sita, nuostabus per val. nieko neliko :)) Aciu tau Forelle uz nuostabu recepta !! :))

  14. Sveiki…niu va as ir ryzausi sitam pyragui :))) kvapas dieviskas…kepimas i pabaiga.KLAUSIMAS
    as kepu stikliniam inde jau val beveik…jis jau parudaves..bet vidus lb minkstutis.Jis toks turi but?? dekui

    1. Kepimo indas neturi įtakos, nebent platesnis, tai gali tekt ilgiau pakepti, bet šiaip pyragas minkštas, bet patikrinimui reikia įkišti medinį pagaliuką/degtuką į pyragą, jeigu ištraukus jis sausas, vadinasi, pyragas jau iškepęs

  15. dekui, Forelle…taip ir padariau 🙂 padidinau temperatura,atrodo jau iskepe, begu ziuret 😉 dekui uz toki receptuka, lengvuti ir toki paprastuti
    kaip sakoma tik noro reik turet, ir.. tuscia pilvuka 🙂

  16. Na bandau ir aš šitą pyragą šiandien išsikepti. Tik visko dėjau mažiau, nes bananai tik 2 buvo likę 😀 ir dar šokolado gabaliukų įdėjau, manau turi puikiai derėti 🙂 jei pyrago su melionais nepagadino šokoladas, tai manau iš bananinio gardėsio nepagadins. Ačiū labai už receptą 😉

  17. Labas, man 12 metu bandziau kepti sita pyraga labai skanus ir labai lenkvas receptas : ) Aciu uz recepta : )

  18. Vienas mano mėgiausių pyragų – visada labai sėkmingas. Iškeptą padengiu šokolado glajum – dar labiau paskanina pyragą ir uždengia nelygumus 😉

    1. Iškils ar ne priklauso ne tik nuo to kaip plakta (sviestas su cukrumi turi būti ištrinta iki purios vientisos masės, taip plakant patenka daug oro burbuliukų kurie iškelia kepinį, miltai įmaišomi vėliausiai ir tik permaišoma, jeigu plaksit – išbrinks glitimas ir vėl gali neiškilti ar subliukšti) ir kitas svvarbus veiksnys – bananai. Kadangi jie vienetais nurodyta, tai svoris kaskart jų skirsis, jeigu labai pernokę, jie bus ir minkštesni, tuomet skystins tešlą, vėl bus sunkiau iškelti. Kiekvieną kartą kepdama, aš gaudavau vis kitokį, bet vistiek skanų rezultatą. Jeigu būdavo labai sunokę, dideli bananai, aš kartais sviesto pamažindavau.

  19. laba diena,
    nors ir esu jaunute kepeja , nes man tik 12 meteliu, bet jau moku kepti. Kepu, verdu, troskinu , nes tai mano hobis.
    Banannus valgauuu kaip bezdzionele. Todel bananinis pyragas kaip tik skirtas man jis labaaai skanus labai dekoju uz si nuostabu receptuka. Siulau pabandyti dar ant pyrago uzpilti sokoladini padazeli. Kurio recepta dabar ir rasau jums :

    Jums reikes:
    100 g. pienisko sokolado,
    50 ml. pieno,
    50 g. sviesto,
    ir pagal skoni cinamono (as dedu 2-3 arbastinius saukstelius).

    O dabar viska dedame i puodeli ir kaitiname!

    Skanaus.

    jaunoji kepeja 😉

  20. Labas, labai ačiū už receptuką, labai labai labai super kvadratu skanus, tik kad man ką bekepčiau viskas absoliučiai viskas sukrenta. Kai kepiniai iškepa jie gražiai išsikelia, viršūnė sutrūksta, pasidaro kaip krateris 😀 ir….sukrenta. Bet absoliuciai viskas, pyragai, keksiukai. Labai mėgstu kepti saldumynus, bet tas sukritimas labai nuvilia ;( Aš kaltinu orkaitę, kad ji bloga, Forelle, ką Jūs manote?

    1. Iš jūsų aprašymo sprenndžiu, kad per aukšta kepimo temperatūra. Senos orkaitės viena rodo temperatūrą termometre, o visai kita būna kepimo metu. Pabandykite kitą kartą truputį žemesnėje temertūroje kepti

  21. labai skanus pyragas. rekomenduoju visiems kas dar nekepete. tik man iskepus jis kur kas tamsesnis gavosi nuo bananu,nei siame paveikslelyje. ka jus darete,kad jusu toks sviesus gavosi? bet skonis nuo to visai nenukentejo 🙂 aciu uz recepta!

    1. Šio pyrago spalva kaskart vis kitokia būna. Tai priklauso nuo bananų sunokimo bei su kuo jie trinami. Trinant juos metaliniu įrankiu ar metaliniame inde, jie gali reaguoti su metalu ir tamsėti.

  22. Bandysiu ir as kept, tik nezinau, kaip pavyks. Prisiskaiciau visokiu nesekmiu, tai reiks labai stengtis 🙂 Dar as ruosiuos istirpintu sokoladu uzglaistyti ir pabarstyti spalvotais pabarstukais, kad skaniau atrodytu 🙂

  23. Aš šiek tiek paeksperimentavau. 🙂 Dėjau 4 bananus, dėjau dar gal šaukštą kakavos, ir dar įpyliau šlakelį pieno. Žiūrėsim kas gausis! 🙂

Komentuoti: Viktorija Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*