Baltojo šokolado ir matcha arbatos pyragas


Gaiviai žalios spalvos pavasariškas pyragas, kurį vežėmės pas Aušros
šeimyną. Pyragas skanus, gal tik norėjosi kad labiau jaustųsi šokoladas, bet pati
pyrago tekstūra labai patiko, jau galvoj sukasi mintys naujos idėjos,
panaudojant šią tešlą.


3 dideli kiaušiniai;

190 g miltų;

80 g baltojo šokolado;

125 g sviesto;

140 g cukraus;

1 ½ a.š. Matcha arbatos miltelių;

1 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnelis druskos.

Sviestą ištirpinti. Šokoladą sutrupinti ir ištirpinti virš garų ar karšto
vandens vonelėje. Cukrų ir kiaušinius išplakti iki baltos masės. Įsijoti
miltus, sumaišytus su kepimo miteliais, druska. Supilti ištirpintą ir atvėsusį
sviestą, išmaišyti. Trečdalį tešlos įdėti į kitą indą, suberti matcha arbatos
miltelius ir išmaišyti. Į likusius 2/3 tešlos supilti šokoladą.

Pusę baltos tešlos sudėti kepimo indą, užpilti arbatine tešla ir vėl
užkloti likusia balta tešla. Kepti 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.

Šaltinis: 80breakfasts.blogspot.com


18 comments on “Baltojo šokolado ir matcha arbatos pyragasAdd yours →

  1. Bakterii, pabandyk, tirkai nenusivilsi.
    Ginč, matcha yra viena iš žaliojų arbatų miltelių pavidalu, galima rasti arbatų parduotuvėse. Tik brangoka

  2. Aš daugiau nei prieš metus tų miltelių užsigeidžiau, Kaune radau tik rinkiniuose su visais arbatos gėrimo ceromenijai skirtais įrankiais, Kalėdoms nusprendžiau pasidovanot ir nusipirkau internetu iš Delonos. Dar reikėjo trijų mėnesių, kad prisiruoščiau išbandyt 🙂

  3. Jurga, nežinau ar per mažai dėjau tų miltelių, ar greit valgėm arbata užsigerdami, bet jokio specifinio skonio nejaučiau. Atrodė, kad tik dėl spalvos įdėtas. Kitą kartą pabandysiu daugiau įberti, gal tada pasijaus.
    Rūtuliuk, man taip dažnai būna, kol prisiruoši, tai jau ir nebėra. Bet kaip sakau, vadinasi nelabai ir reikėjo, jeigu taip lėtai ėjau 😉

  4. Labai grazus pyragas 🙂 Ir teslos receptas skamba skaniai. Reiks pabandyt pritaikyt duonkepei, tik be Matchos milteliu.
    P.S. yra yra dar tu milteliu Delonoj 🙂

  5. Jeigu gaminsit be matcha, tai baltojo šokolado kiekį reiktų padidinti iki 120 g. Praneškit kaip sekėsi duonkepej išsikept.

  6. Pyragas atrodo pikantiškai.Kaip virėja su žalios arbatos milteliais teko susidurti,jie brongūs ,gaudavome iš tiekejų,ir nieko blatno,o skonio atžvilgiu tuo labiau.Vietoj šių miltelių dėčiau juodą šokoladą.

  7. Tai kitą kartą kepdama žadėjau dėti juodajį šokoladą 🙂 nors man ta žalia spalva labai patinka

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*