Ankstyvo sekmadienio ryto pusryčiai vietoj įprastos avižinės košės su uogomis. Vos vos saldūs su gaiviu įdaru, be kiaušinių. Avietes galima pakeisti bet kokiomis kitomis uogomis ar smulkintais vaisiais.
1 puodelis miltų;
¾ puodelio šviesaus rudojo cukraus;
½ a.š. druskos;
110 g sviesto;
2 ½ puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių;
2 v.š. apelsinų ar obuolių sulčių (neturint tiks ir vanduo);
Įdarui:
¾ puodelio tamsaus rudojo cukraus;
2 v.š. kukurūzų krakmolo;
3-4 puodeliai šviežių aviečių;
1 v.š. citrinos sulčių.
Cukrų, druską sumaišyti su miltais. Sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų. Suberti avižinius dribsnius, gerai išmaišyti ir 1 ½ ¬†puodelio trupinių nusemti. Į likusius supilti sultis ir gerai išminkyti. Plonu sluoksniu iškloti kepimo formą.
Įdarui krakmolą ir cukrų išmaišyti, suberti citrinos sultimis apšlakstytas avietes ir atsargiai išmaišyti, kol pasidengs cukraus ir krakmolo mišiniu. Paskleisti įdarą ant pagrindo. Užberti nusemtus trupinius ir dėti į iki 1800 įkaitintą orkaitę. Kepti 35-45 minutes. Atšaldyti ir supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais.
Šaltinis: familyfun.go.com
Atrodo nuostabiai 🙂
labai skaniai ir gražiai atrodo 🙂
Kiek gramų ar mililitrų yra puodelis? Kaip manot, jei vietoje kukurūzų dėčiau bulvių krakmolo? Skonis nenukentėtų?
Živile, angeliuke, ačiū 🙂
Vaida, puodelis – 237 ml (apvalinau iki 240). Kukurūzų krakmolą galima keisti ir bulvių ar net paprastais miltais, jie reikalingi įdarui sutirštinti.
O kaip dėl cukraus? Turbūt taip pat galima keisti į paprastą? Jei taip, tai kokiu santykiu?
Galima keisti ir į paprastą, bet su ruduoju kepinys išeina truputį drėgnesnis, sveikesnis, aromatingesnis ir visai kitokio skonio. Jeigu keisit paprastu, taidėčiau tą patį kiekį