Kiaulienos, obuolių ir šalavijo iešmeliai

Sultingi, karameliniu medaus sluoksneliu pasidengę, šalavijo aromato prisigėrę kiaulienos išpjovos gabaliukai su obuoliais.

024

500 g kiaulienos išpjovos,

2 obuoliai,

16 didelių šalavijo lapų,

1 smulkinta česnako skiltelė,

2 v.š. ayvuogių aliejaus,

2 v.š. vyno acto,

1 v.š. medaus,

Druskos ir pipirų.

Išpjovą supjaustykite į 16 kubelių, obuolius – į 16 skiltelių. Ant keturių išmirkytų vandenyje bambukinių iešmelių pakaitomis suverkite mėsą, obuolius ir šalavijo lapus. Sudėkite į negilų dubenį.

Paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintą česnako skiltelę su alyvuogių aliejumi, vyno actu ir medumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Marinatą užpilkite ant paruoštų iešmelių ir vis pavartant leiskite pasimarinuoti 30-60 minučių.

Įkaitinkite orkaitės grilį ir kepkite po juo 12-15 minučių, vis apverčiant.

Šaltinis: Gary Rhodas „Great Fast Food“, 2000

027

4 comments on “Kiaulienos, obuolių ir šalavijo iešmeliaiAdd yours →

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*