„Santa Maria“ su skania dovanėle privertė pasidomėti egzotiška tolimųjų šalių virtuve ir pasigaminti ne vieną neįprastą, bet skanų patiekalą. Marinavau mėsą kokosų pieno, česnakų ir imbiero marinate, žaliojo kario pasta gardinau įprastinius cukinijų blynelius, gaminau daržovių troškinį su wok makaronais. Šiandien išbandžiau ir dar vieną „Santa Maria“ produktą – kiaušininius makaronus (egg noodles). Juos lengva paruošti, jie skanūs ir daug kur gali būti panaudoti, pavyzdžiui, kinietiškoms salotoms su krevetėmis. Gaminant vis galvojau ar netrūks prieskonių, ar dera ridikai su mangu, bet rezultatas buvo puikus – sočios, skanios ir gaivios salotos.
250 g kiaušininių makaronų (egg noodles),
3 v.š. saulėgrąžų aliejaus,
1 v.š. sezamų aliejaus,
1 v.š. sezamo sėklų,
150 g pupelių daigų,
1 prinokęs mangas,
6 svogūnų laiškai,
75 g baltųjų ridikų,
350 g išlukštentų virtų krevečių,
4 v.š. sojos padažo,
2 v.š. šerio arba 1 v.š. baltojo vyno acto.
Makaronus užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti 10 minučių. Išbrinkusius makaronus nukošti, dėti į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi ir, pastoviai maišant, kepti apie 5 minutes. Nukėlus nuo ugnies supilti sezamų aliejų, sudėti sezamų sėklas, nuplautus ūglius ir gerai išmaišyti.
Kitame inde išmaišyti supjaustytus juostelėmis baltąjį ridiką, mangą, svogūnų laiškus bei virtas krevetes. Viską sudėti ant makaronų, išmaišyti ir iškart patiekti.
Šaltinis: „Practical cookery: wok&stir-fry”, 2002
Oi, kaip užsinorėjau… Krevetės ir mangas – taip skaniai atrodo. Tik klausimas, ar kas nors be manęs namie jas valgys… 🙂 Bet iš kitos pusės, gal ir gerai, man daugiau liks 😀
Aš ruošiau tik dvi porcijas, kad jeigu nepatiks, suvalgysiu pati. Bet neliko nė trupinėlio 🙂 Nors vyras prieš visokius daigus, keistus derinius, bet šios salotos jam labai patiko
Na ir skanėstas prieš naktį. Mielai tokias suvakarieniaučiau.
Kai turėsiu krevečių, galėsiu pasikviest į svečius 🙂