Dar vienas gardus vegetariškas patiekalas, mėgstantiems grikius. Naudojau baltus grikius, bet puikiai tiks ir įprastiniai.
Padažas:
1 v.š. laimo sulčių (puikiai tiks ir citrina),
2 a.š. sojos padažo,
2 a.š. terijaki padažo,
1 ½ a.š. rudojo cukraus,
¼ a.š. čili padažo.
Grikiams:
2 v.š. aliejaus,
1 nedidelis raudonas svogūnas, susmulkintas,
1 ½ puodelio nedidelių žiedinio kopūstų žiedinėlių,
1 ½ puodelio šparaginių žirnių, supjaustytų į tris dalis ar pusiau,
½ a.š. druskos,
2 smulkintos česnako skiltelės,
1 a.š. smulkintos imbiero šaknies,
3-4 laiškiniai svogūnai,
3 puodeliai išvirtų grikių,
2 dideli kiaušiniai.
Padažui visus nurodytus ingredientus sumaišyti su 1 v.š. vandens.
Įkaitinti keptuvėje aliejų, sudėti svogūnus, žiedinius kopūstus, šparaginius žirnius, druską, padidinti ugnį ir kepinti maišant apie 3 minutes. Suberti česnakus, pusę kiekio smulkintų svogūnų laiškų, sudėti imbierą ir kepti dar apie pusę minutės. Sudėti grikius, pagardinti druska ir kepti apie 2 minutes, kol grikiai lengvai apkeps. Viską išimti, supilti plaktus kiaušinius ir maišant iškepti. Sumaišyti su grikiais ir padažu. Apibarstyti likusiais smulkintais svogūnų laiškais, petražolių ar kalendrų lapeliais.
Šaltinis: pagal „Vegetarian times“, 2012 October
Atrodo skaniai 😉
Kaip ir tavieji grikiai 😉