Sultingi, karameliniu medaus sluoksneliu pasidengę, šalavijo aromato prisigėrę kiaulienos išpjovos gabaliukai su obuoliais.
500 g kiaulienos išpjovos,
2 obuoliai,
16 didelių šalavijo lapų,
1 smulkinta česnako skiltelė,
2 v.š. ayvuogių aliejaus,
2 v.š. vyno acto,
1 v.š. medaus,
Druskos ir pipirų.
Išpjovą supjaustykite į 16 kubelių, obuolius – į 16 skiltelių. Ant keturių išmirkytų vandenyje bambukinių iešmelių pakaitomis suverkite mėsą, obuolius ir šalavijo lapus. Sudėkite į negilų dubenį.
Paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintą česnako skiltelę su alyvuogių aliejumi, vyno actu ir medumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Marinatą užpilkite ant paruoštų iešmelių ir vis pavartant leiskite pasimarinuoti 30-60 minučių.
Įkaitinkite orkaitės grilį ir kepkite po juo 12-15 minučių, vis apverčiant.
Šaltinis: Gary Rhodas „Great Fast Food“, 2000
Labai gerai atrodo 🙂 kaip tik mano skoniui.
Tuomet siūlau išbandyti 🙂
Niam niam kaip tokių pietums norėčiau dabar
Aš irgi tą dieną tokių pietų būčiau neatsisakius, o teko sumuštiniu tenkintis