Duonos pudingai skanu, bet kai kam iš šeimyniškių, jie primena kiaušinienėje keptą batoną, todėl norėdama tokiu pasilepinti ieškau įdomesnio recepto. Iki šiol mėgstamas buvo pudingas su kondensuotu pienu, bet dabar favoritu tapo karamelinis. Tokie pudingai man skaniausi šalti, tai ir šio didelę dalį valgiau atšaldytą, kaip kokį desertą. Kruasanų neturėjau, tai kepiau su mielinės sluoksniuotos tešlos bandelėmis „Roželė“.
4-5 dideli kruasanai arba sluoksniuotos mielinės tešlos bandelės,
4 kiaušiniai,
Žiupsnelis druskos,
1 puodelis cukraus,
1 ½ puodelio grietinėlės,
1 puodelis pieno,
2-3 v.š. romo,
Truputis sviesto indui patepti.
Kruasanus arba bandeles supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite į sviestu pateptą kepimo indą.
Cukrų keptuvėje pakaitinkite kol jis išsilydys. Sumažinus ugnį kaitinkite apie 3 minutes, kol jis taps gintarinės spalvos. Atsargiai supilkite grietinėlę, pieną ir romą (geriausiai tai padaryti nukėlus nuo ugnies, nes labai taškosi). Kaitinkite vis maišydami kol karamelė ištirps ir visas mišinys užvirs.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos. Plakant supilkite dar karštą karamelės ir pieno mišinį. Gautą pudingo masę užpilite ant kruasanų ir kepkite 180-190° C temperatūros orkaitėje 25-40 minučių (kepimo laikas priklausys nuo pudingo storio).
Mano naudojamas puodelis yra 237 ml talpos.
Šaltinis: Fine cooking, No 116
Man čia tobulas desertas 🙂 Karamelė ir duonos pudingas.. ahh.. Reiks išbandyt būtinai!
Lauksiu atsiliepimo. Aš jau gailiuosi, kad taip ilgai delsiau jį išbandyti, nors užsižymėjau vos gavus žurnalą.
Kažkada kepiau saldų duonos pudingą su obuoliais. Labai didelis gavosi, nes norėjau sunaudoti chalą milžinę, o vyras net neparagavo – įtartinas, mat, pasirodė! Dalį teko išmesti, nes viena nepajėgiau suvalgyti, kad ir kaip jį mėgstu. Sukau galvą kaip suderinti visų interesus ir iškepiau sūrų duonos pudingą su sūriu. Pasiteisino su kaupu! Ir vyras, ir dukra, ir aš pati valgėm pasigardžiuodami. Gal ir tavo šeimynai patiktų sūrioji versija?
Sūrioji versija tiktų tik vyrui, bet tada geriau kepu kažką panašaus
http://www.forellesreceptai.lt/pusryciu-apkepas-su-cukinijomis
O saldžias valgo tik įdomesnio skonio, vien tik duona, kiaušiniai, pienas/grietinėlė ir cukrus netinka, nes atseit primena saldžią kiaušinienę
Užkariavai mano širdį 😀 Nuotraukos gundančios. Mes tokį labai mėgstam.
Ačiū. Rekomenduoju išbandyti.
Kaip skaniai atrodo! Aš mėgstu karamelę, o mano vyras – tiesiog dievina; reikės kokį savaitgalį pusryčiams pagaminti:)
Jeigu esat karamelės mėgėjai, tai tikrai rekomenduoju. Tik rmo nepadauginkit, man čia jis stipriai jaučiasi, nors pyliau daug mažiau nei rekomenduoja.