Bulvių virtiniai su fetos įdaru

Daug skanesnis bulvinių kukulių variantas nei su varške, sūroka feta puikiai tinka prie švelnaus bulvių skonio.

IMG_3304

7-8 bulvės,

2 v.š. miltų,

1-2 v.š. krakmolo,

1 kiaušinis,

Druskos,

Fetos sūrio (tiks ir fetaki ),

Petražolių lapelių,

Saulėgrąžų,

Sviesto.

Bulves išvirkite, dar karštas sūgrūskite arba sumalkite. Atvėsinkite, suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite. Sudrėkintomis rankomis formuokite paplotėlius, įdėkite fetos sumaišytos su smulkintomis petražolėmis ir formuokite kukulius. Kukulius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 8-10 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu. Prieš tiekiant užpilkite tirpinto sviesto ir pabarstykite kepintomis saulėgrąžomis.

 

IMG_3301

4 comments on “Bulvių virtiniai su fetos įdaruAdd yours →

    1. Kad niekad neskaičiuoju, nes visada skirtingą bulvių kiekį verdu. O paskui pagal konsistenciją priedų įdedu, nes kai šviežios bulvės daugiau reikia miltų ar krakmolo.

  1. niu pradėjau daryti jau juos, nes iš aprašymo ir paprasta ir skanu atrodo, tik kadangi petražolių neturiu, tai dėsiu šiek tiek špinatų 🙂

    1. Ir špinatai, ir krapai, ir kitos žolės puikiai tiks. Man skanu ir su trupučiu gelsvės. Ką mėgstu, turiu, tą ir dedu. Kadangi petražolės mano favoritės, tai jas dažniausiai ir naudoju. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*