Prancūziškas duonos ir obuolių pudingas

Pats skaniausias duonos pudingas kokį tik esu valgius. Gaminu labai dažnai, kai tik lieka¬† baltos duonos. o dabar atradau, kad jam puikiai tinka cinamoninė duona su razinomis, tereikia supjaustyti, padžiovinti per naktį ir pusryčiams valgai pudingą. Karamelinį pudingo saldumą puikiai atsveria rūgštesni obuoliai, o atšalęs tampa gaiviu, drėgnu beveik pyragu.

3 kiaušiniai;

1 indelis saldaus kondensuoto pieno;

3 vidutinio dydžio obuoliai;

1 3/4 puodelio šilto vandens;

50 g sviesto ar margarino;

1 a.š. cinamono;

4 puodeliai padžiūvusios prancūziškos duonos kubelių;

Šiltame vandenyje ištirpinti sviestą, įmaišyti kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais, apibarstyti cinamonu, sumaišyti su duonos kubeliais ir sudėti į sviestu išteptą kepimo indą.¬† Užpilti kiaušinių ir pieno plakiniu,¬† kepti 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Šaltinis: allrecipes.com

17 comments on “Prancūziškas duonos ir obuolių pudingasAdd yours →

  1. Esu dariusi duonos pudingų ir paprastų, ir su obuoliais, tai tikrai labai skanūs gaunasi. Bet… tik su viena sąlyga – jei „netaupai kalorijų“ ir nemažini grietinėlės/sviesto/pieno… 🙂 Kadangi laikausi principo arba skanu, arba išvis nereikia gaminu labai retai, paskutiniu metu beveik niekada.
    Bet kas nebijo kg, tikrai labai rekomenduotinas kepinys. 🙂

  2. Kilogramų nebijau, netgi labai noriu, tai pas mane tokie kepiniai dažnai būna, juk receptų milojonas, visus norisi išbandyti. Tačiau atradus šį, vis nesustoju jo kepti ir niekaip neapsisprendžiu skanesnis šiltas ar šaltas 🙂
    Rūtuliuk, pabandyk iš pusės normos, užteks dviems žmonėms pavalgyti ir nuspręsi ar tau patinka, ar ne. Tik duoną rekomenduočiau padžiovinti, o ne minkštą naudoti

  3. Kaip tik turiu stipriai padziuvusios desertines duonos ir daug obuoliu.. bet.. kazkaip baigima ta „indelis saldaus konservuoto pieno“. Zodziu, dilema 🙂

  4. O kodėl baugina? dėl kalorijų? juk skiedžiasi vandeniu, išeina apie 4 -5 porcijos. Kepant su pienu cukraus juk vistiek dedamam, čia salduams panašus gaunasi, tik kad turi karamelinį skonį

  5. Vaje, jau matau, kaip skanu.. Manęs nebaugina jokie kondensuoto pieno indeliai 🙂 Išbandysiu, jau pasižymėjau sau priminimą.
    O gamyba kokia paprasta, tiesiog 10 balų 🙂

  6. Baugina todel kad neturiu valios ir, jei labai skanu, galiu suvalgyti puse pyrago perdien.. 🙂 Uztat stengiuosi kepti tada kai laukiu sveciu, antraip.. sazine uzgraus:)

  7. Niu va ka tik pasoviau i orkaite, tik labai jau ilgai laukti … 🙂 tik beda, kad pamirsau ipilti vandens … taciau tikiuosi, kad pavyks 🙂

  8. Nu nepasakyciau, kad gavosi kietas, siandien sudejau likucius i mazesne lekstute tai kaip tik toks sultingas gal del bananu ? Tikrai, gavosi fantastiskas, net truksta zodziu apibudinti ta skoni ir kvapa 🙂 o vaizdas istraukus is orkaites, zodziu perversmas 🙂 labiausiai man patiko, kad sunaudojau lenkiskas bandeles, kuriu prisipirkome tiek, kiek suvartoti neimanoma (nes taip pigu … 🙂 taip pat sudejau jau pradejusius juoduoti bananus ir lazdyno riesutus, kuriu radau tamsiausiame spinteles kampe. Vienintelis trukumas, kad buvo labai labai saldu. Turbut del bananu 🙂 bet tai niekis – valgai su kava ar arbata be cukraus. Manau ji kepsiu dar ir su apelsinais, obuoliais, kriausemis, zodziu galima kepti su visais vaisiais ir uogomis 🙂

  9. Net seilės pradėjo kauptis skaitant kokį skanėstą valgėt 🙂 Aš tokiais apkepais/pudingais irgi sunaudoju bandelių, duonų likučius, tik dažniausiai vakare susipjaustau, paskleidžiu lėkštėje, per naktį apdžiūsta, o tada jau pusryčiams gaminu pudingą, nes kai toks patežęs būna, labai nepatinka. Saldu buvo ne tik nuo bananų, bet ir dėl kondensuoto pieno, praskiedus, visai kitaip jau būna, bet jis tikrai duoda gerą skonį. O vaisius kaip ir sakot, galima pasirinkti pagal sezoną ir kokių širdis geidžia.

  10. Na va, rytoj brolio gimtadienis, tai as vel kepu si pudinga, nors man jis pyragu karalius 🙂 bent jau dabar … 🙂

  11. Recepte vanduo bei duona nurodyti puodeliais, gal galėtų kas pakuždėt kiek tas puodelis būtų ml ar gramais, kad gautųsi taip kaip reikia… 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*