Karamelinis kruasanų pudingas

Duonos pudingai skanu, bet kai kam iš šeimyniškių, jie primena kiaušinienėje keptą batoną, todėl norėdama tokiu pasilepinti ieškau įdomesnio recepto. Iki šiol mėgstamas buvo pudingas su kondensuotu pienu, bet dabar favoritu tapo karamelinis. Tokie pudingai man skaniausi šalti, tai ir šio didelę dalį valgiau atšaldytą, kaip kokį desertą. Kruasanų neturėjau, tai kepiau su mielinės sluoksniuotos tešlos bandelėmis „Roželė“.

IMG_0150

4-5 dideli kruasanai arba sluoksniuotos mielinės tešlos bandelės,

4 kiaušiniai,

Žiupsnelis druskos,

1 puodelis cukraus,

1 ½ puodelio grietinėlės,

1 puodelis pieno,

2-3 v.š. romo,

Truputis sviesto indui patepti.

IMG_0171

Kruasanus arba bandeles supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite į sviestu pateptą kepimo indą.

Cukrų keptuvėje pakaitinkite kol jis išsilydys. Sumažinus ugnį kaitinkite apie 3 minutes, kol jis taps gintarinės spalvos. Atsargiai supilkite grietinėlę, pieną ir romą (geriausiai tai padaryti nukėlus nuo ugnies, nes labai taškosi). Kaitinkite vis maišydami kol karamelė ištirps ir visas mišinys užvirs.

Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos. Plakant supilkite dar karštą karamelės ir pieno mišinį. Gautą pudingo masę užpilite ant kruasanų ir kepkite 180-190° C temperatūros orkaitėje 25-40 minučių (kepimo laikas priklausys nuo pudingo storio).

Mano naudojamas puodelis yra 237 ml talpos.

Šaltinis: Fine cooking, No 116

IMG_0179

8 comments on “Karamelinis kruasanų pudingasAdd yours →

  1. Kažkada kepiau saldų duonos pudingą su obuoliais. Labai didelis gavosi, nes norėjau sunaudoti chalą milžinę, o vyras net neparagavo – įtartinas, mat, pasirodė! Dalį teko išmesti, nes viena nepajėgiau suvalgyti, kad ir kaip jį mėgstu. Sukau galvą kaip suderinti visų interesus ir iškepiau sūrų duonos pudingą su sūriu. Pasiteisino su kaupu! Ir vyras, ir dukra, ir aš pati valgėm pasigardžiuodami. Gal ir tavo šeimynai patiktų sūrioji versija?

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*