Varškės blynai

Šį receptą pasakė mamos draugė, dirbanti darželyje.  Kai tik būna pagal šie varškėčiai, vaikučių lėkštės visada lieka tuščios. Ir visai nenuostabu – blynai minkštučiai, skanučiai. Dukrytei jie taip pat labai patinka, suvalgo visus įdėtus į lėkštutę ir dar paprašo.

IMG_1265

200 g varškės,

2 kiaušiniai,

2 v.š. cukraus,

2 v.š. miltų,

2 v.š. krakmolo,

Aliejaus kepimui.

IMG_1259

Varškę, cukrų ir kiaušinius  gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę.

Patiekite su uogų padažu, uogiene, džemu.

IMG_1277

4 comments on “Varškės blynaiAdd yours →

    1. Mes juos nors kartą savaitėje kepam, džemo irgi nenaudojam, nebent aš turiu šaldytų uogų, tuomet jas truputį pavirinu ir užpilu ant blynų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*