Užkepti obuolių lietiniai

Už kelių dienų – Užgavėnės. Pats laikas pradėt dairytis naujų blynų, lietinių receptų. Daugybė receptų rasite ir specialiame „Debesų“ žurnalo numeryje, skirtame Užgavėnėms. Čia rasite ir mano receptą – užkeptų lietinių su obuoliais. Lietinių receptą atradau „Fine cooking“ žurnale dar pernai, jie – nuostabūs. Tokie minkštučiai, skanučiai, kad dukrytė juos vienus valgo, nereikia jokių įdarų. Bet jeigu nesinori vienų, galima įdaryti troškintais obuoliais ir užkepti su cukraus sirupu, kad išgautumėte karamelinį skonį. Labai skanu su obuoliais pamaišyti ir smulkintų džiovintų abrikosų, riešutų. Valgyti galima su pudingu, greitinėle ar ledais.

IMG_0649

Lietiniams:

60 g sviesto

1 ¼ puodelio pieno

1 puodelis miltų

3 kiaušiniai

Žiupsnelis druskos

 

Įdarui:

3-4 vidutinio dydžio obuoliai

2 v.š. cukraus

1 a.š. cinamono

40 ml vandens

 

Sirupui:

40 g sviesto

60 g rudojo cukraus

80 ml vandens

1 v.š. citrinos sulčių

IMG_0661

Nedideliame inde pakaitinkite svieste, kol jis pradės ruduoti. Palikite pravėsti ir nukoškite.

Išplakite kiaušinius, suberkite miltus, sumaišytus su druska, dalį pieno. Gerai išplakite, supilkite likusį pieną ir vėl viską gerai išplakite. Supilkite sviestą, išmaišykite ir leiskite tešlai pastovėti keliolika minučių.

Įkaitintoje ir sviestu pateptoje keptuvėje iškepkite lietinius.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite obuolius, cukrų, cinamoną ir vandenį į nedidelį puodelį ir katinkite vis pamaišydami ant silpnos ugnies, kol obuoliai pradės minkštėti.

 Sviestą, rudąjį cukrų ir vandenį sudėkite į nedidelį puodą, užvirkite, supilkite citrinos sultis ir pavirkite kelias minutes.

 Ant lietinių vieno krašto dėkite obuolių įdaro ir nuo to krašto gražiai suvyniokite į ritinėlį. Ritinėlį susukite spirale ir dėkite į kepimo indą. Tą patį pakartokite su likusiais lietiniais. Viską užpilkite paruoštu sirupu ir kepkite įkaitintoje iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

4 comments on “Užkepti obuolių lietiniaiAdd yours →

  1. Atsimenu kažkada dariau, galvojau bus greitas patiekalas, o laiko praleidau kaip prie gero pyrago 🙂
    Bet labai skanu buvo 😉

    1. Lilija, tikrai nereikia tiek daug laiko. Ilgiausiai trunka lietinius iškepti, bet dažniausiai jeigu prisiruošiu, tai iškepu kalną lietinių tiek saldiems, tiek nesaldiems patiekalams, o paskui jau žaidžiu su įdarais. Galima iškepti ir dieną prieš, tada tikrai greit viską paruoši.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*