Dar vienas nuostabus receptas su rikota. Šįkart saldūs, sultingi pudingai, todėl jiems jau nereikia padažo kaip keptai rikotai. Be to, skanūs tiek šilti, tiek šalti.
75 g įvairių džiovintų vaisių (naudojau abrikosus ir vyšnias);
250 g rikotos sūrio;
3 kiaušinių tryniai;
50 g cukraus (jeigu vaisiai saldūs, kiekį reikėtų pamažinti);
1 a.š. cinamono (galima nedėti arba dėti mažiau);
½ apelsino tarkuotos žievelės plius papuošimui;
sviesto, formelių patepimui.
Džiovintus vaisius užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 minučių brinkti. Vandenį nupilti ir vaisius susmulkinti.
Rikotos sūrį su cukrumi, tryniais, cinamonu bei žievele gerai išmaišyti, sudėti vaisius. Sukrėsti masę į pateptas sviestu formeles ir kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kad pirštu palietus viršus būtų tvirtas, bet neparudavęs. Iškepusius kelias minutes pravėsinti ir iškrėsti ant lėkštelių, papuošti apelsino žievelėmis (uždėjau cukatų).
Šaltinis: „Practical cookery: quick&easy”, 2002
Butinai ieskosiu formeliu mazu, kokie paprasti ir skanus desertai, mmm.. O rikota labai labai megstu, skanumelis.
Formelių niekada nebus per daug 🙂 Nors šiems pudingams reikia specialių pudingų indelių, tokių kaip puodelių, bet skonis nuo to, kad kepama kitokio dydžio formoje ir nenukenčia, gal tik grožis.
Aš irgi esu rikotos fanė 🙂
o ar galim pakeisti rikota varske? ozkos varske? arba is kito galo – ar tokie pudingai pavyktu is varskes?
Nebandžiau, tai negaliu pasakyti, gal ir pavyktų, bet skonis būtų ne tas. Čia reikėtų saldaus pieno varškės, nes gaminta iš rūgštaus pieno nėra tokio švelnaus skonio
Forelle, aš nuo tavęs taip užsikrėčiau tokia rikotos manija, kad keptą rikotą su abrikosu padažu jau dariau kokį niolika kartų nuo to laiko kai tu ją papublikavai. Šį vakarą būtinai išsikepsiu ir šį pudingą, jau dabar lėkčiau prie puodų:) Labai lauksiu daugiau tavo atradimų su rikota, manau, kad užsikrėčiau rikotomanija:)
Tai jau tikrai tau rikotomanija 🙂 Aš taip dažnai negaminu, niolika kartų rikotą būsiu kepus tik per pora metų, o šis pudingas dar tik kartą išbandytas. Bet jeigi rasiu kokių lengvų receptukų su rikota, tikrai pasidalinsiu
Negaliu nepagirti jūsų už originalų skonį, patiekalų pateikimą ir paprastumą. Jūsų pasirenkami receptai superiniai, ir nors kai kurie atrodo sudėtingi, pamačius nuotraukas neįmanoma atsispirti ir nepabandyt pasigaminti!
Intensyviai skaitinėju jūsų įrašus ir jau begalę receptų išsisaugojau -pasitaikius progai gaminu. Jūs tikras įkvėpimo šaltinis 🙂
Labai malonu tai girdėti 🙂
An, sako, kad rikotą galima pakeisti grūdėtąja varške, bet pati nesu ragavus tos varškės, tai negaliu patvirtint 🙂
girdėjau ir aš kad sublenderiuota gali pakeisti rikotą pyraguose, bet ar čia, tai neįsivaizduoju