Kepta rikota su abrikosų padažu

Senas ir laiko patikrintas receptas. Minimaliai produktų, mažai darbo, o skonis itin geras. Tinka ir vietoj deserto, ir pusryčiams ar vakarienei. Vietoj abrikosų padažo galima naudoti ir trintas uogas, uogienę, džemą.

rikotos sūrio;

150 g džiovintų abrikosų;
1 citrinos sultys;
vandens.

Rikotą sudėti į kepimo indelius, įstatyti į indą su vandeniu ir kepti 180 0C orkaitėje apie 30-40 min.
Padažui džiovintus abrikosus nuplauti, smulkiai supjaustyti, užpilti vandeniu, citrinos sultimis ir virti ant silpnos ugnies apie 20 minučių vis pamaišant.
Iškeptą sūrį išversti ant lėkštutės ir užpilti karštu abrikosų padažu.

Šaltinis: neatrandu, bet turėtų būti taste.com.au

12 comments on “Kepta rikota su abrikosų padažuAdd yours →

  1. Oho koks įdomus receptas, kad su rikota nieko nereikia daryti, tiesiog virti vandens vonioje. O kas su ja pasidaro po kepimo?

  2. taip paprasta, bet skamba neitiketinai skaniai. O kiek ricotos reiktu imti? na bent jau nuotraukoj koks kiekis?

  3. Vilma, tokia rikota gaunasi vientisa, gerai išlaiko formą ir netgi skanesnė už bet kokį apkepą.
    Neringa, kiekis nėra svarbus, derini pagal turimus indelius, tik nuo indelių dydžio priklausys kepimo laikas. Šiai porcijai sunaudojau apie 150 g rikotos

  4. Išbandžiau ir likau sužavėta! Nepaprastai skanu! Tik tavojo rikota labai tvirta, o manoji gavosi, kiek minkštoka, išėmus iš indelio sukrito – gal ilgiau reikėjo pakepti?
    mane dar pakerėjo abrikosų padažovirimas. Norėjau pasiteirauti, kiek vandens į abrikosus pilti – kad vos vos apsemtų ar daugiau? Jis čia labai labai skamba:)

    1. O taip, nepaprastai skanu, nors taip paprasta paruošti. Minkštoka galėjo gautis arba kad mažiau kepta, arba, kad ne taip gerai suspausta sukrėtus į formą. Aš kepus su kelių firmų parduodama bei namie gaminta rikota ir visada būdavo tvirta ir labai gražiai iš formelių iškrisdavo.
      Abrikosus virdama įpilu labai nedaug vandens, smulkiai pjaustytų abrikosų tikrai neapsemia, gal tame pačiame lygyje yra. Galima pamerkti abrikosus, tada sutrumpės virimo laikas ir vandens reiks mažiau

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*