Lavašo traškučiai buvo išbandyti tik pasirodžius Elžbietos įrašui, bet nufotografuoti tik visai neseniai. Majonezas man pasirodė nederantis su saldžiais traškučiais, o ir ne visada jo turiu, todėl kaskart kepdama vis eksperimentuodavau. Skaniausia variantai yra su kondensuotu pienu, dėl kurio susidaro karamelinis sluoksnelis, ir su klevų sirupu/auksaspalviu sirupu bei cinamonu. Tikrai skanu, paprasta ir greita.
Su kondensuotu pienu:
lavašas;
kondensuotas pienas.
Lavašą plonai aptepti kondensuotu pienu. Sukarpyti ar supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir kepti 200 C temperatūroje kelias minutes.
Su cinamonu:
lavašas;
auksaspalvio sirupo, klevų sirupo arba skysto medaus;
cinamono.
Lavašą plonai aptepti sirupu/medumi, pabarstyti cinamonu. Sukarpyti ar supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir kepti 200 C temperatūroje kelias minutes.
Super! Nerealus receptukas! Oho, kaip mano namų gyventojai ir saldumynų mėgėjai apsidžiaugs:))
Šuns balsas, bet žodis „super“ yra nevartotinas. Ir dar bjaurus.
Kokį siūlote vartotiną žodį, vietoj šio bjauraus?
trodo nerealiai saldžiai ir greitai:)) Man labai sunku Tau parašyti komentarą. Gal gali sumažinti visokių kodų?
Odeta, pirmą kartą rašant, reikia mano patikrinimo, todėl komentaras iškart nesimato. O kodų nenuimsiu, nes be jų kasdien rasdavau po 200 spaminių komentarų. Nemažai laiko sugaišdavau, kol atrinkdavau kur spam, kur ne.
O traškučius rekomenduoju išbandyti. Pas mus jie irgi labai mėgstami, o ir prigalvot galima įvairių skonių.
Idomi idėja. Būtinai reikės išbandyt. 😉