Greitai paruošiamas desertas, puikiai tinkantis su ledais. Galima kepti viename dideliame inde arba atskiromis porcijomis. Trupinių dėjau dvigubai daugiau, nes man vis jų pritrūksta.
Trupiniams:
1/2 puodelio tamsaus rudojo cukraus (naudojau Demerara cukrų);
1/2 puodelio miltų;
1/2 puodelio avižinių dribsnių;
60 g sviesto;
Žiupsnelis šviežiai malto muskato riešuto;
Žiupsnelis druskos.
Įdarui:
1 vidutinio dydžio ananasas (apie 1-1,5 kg);
1 v.š. citrinos ar laimo sulčių;
1 v.š. smulkiai tarkuoto imbiero;
1 v.š. kukurūzų krakmolo;
Žiupsnelis druskos.
Sumaišyti cukrų, miltus, sviestą, muskatą ir druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti pištų pagalvėlėmis, kol neliks sausų miltų ir turėsite trupinukus. Padėti šaltai.
Ananasą nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, nedideliame indelyje sumaišyti su citrinos (laimo) sultimis, imbieru, žiupsneliu druskos ir užpylus ant ananaso gabalėlių, viską gerai išmaišyti. Įmaišyti krakmolą.
Sudėti ananasus į kepimo indą, tolygiai užbarstyti trupiniais ir uždengus folija kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tada nuimti foliją ir dar 15 minučių pakepti. Prieš tiekiant leisti truputį pravėsti.
Šaltinis: pagal „Fine cooking“, No. 115
Chi chi kaip linksmai crumble išvertei 🙂
Turiu nuliūdinti, ne pati sugalvojau, o labai seniai radau berods kalbininkų nurodymuose 🙂 tik čia taip verčiamas ne crumble, o crisp.
o galima naudoti konservuotus ananasus?
Manau, kad taip.
o kuo būtų galima pakeisti ananasus?
Toks traškėsis gaminamas su įvairiomis uogomis bei vaisiais. Galima ir obuolius naudoti su cinamonu, šiek tiek cukraus.