Pyragėliai su pesto ir džiovintų pomidorų įdaru

Labai mėgstu tokius trapios tešlos vegetariškus pyragėlius, kurie skanūs tiek šilti, tiek karšti, puikiai tinka iškylai bei neštis į darbą, tik dažniausiai pritingiu išsikept. Neseniai kepti – su saulėje džiovintais pomidorais, pesto padažu bei riešutais, jau įtraukti į dažniau gaminamų sąrašą.

Pagrindui:

225 g miltų;

150 g sviesto;

1 trynys;

2 v.š. vandens;

Žiupsnelis druskos.

Įdarui:

2 kiaušiniai;

200 ml pieno;

2 v.š. pesto padažo;

4 v.š. tarkuoto parmezano ar Džiugo sūrio;

75 g smulkintų saulėje džiovintų pomidorų;

50 g kedro, anakardžių ar kitų riešutų, kurių yra pesto sudėtyje;

50 g tarkuoto fermentinio sūrio;

Juodųjų pipirų.

Pagrindui miltus sumaišyti su druska, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir bus tik drėgni trupiniai. Įleisti trynį, įpilti šalto vandens ir suminkyti tešlą į vientisą rutulį. Pusvalandžiui palikti šaltai.

Šaltą tešlą iškočioti, iškloti fomeles, uždengti folija, pripilti pupelių ar kokių kruopų ir kepti 200 0C 6-10 minučių.

Į fomeles suberti smulkintus pomidorus, pusę riešutų kiekio ir užpilti kiaušinių, pieno, parmezano sūrio, pipirų ir pesto plakiniu. Kepti 190 0C 10 minučių. Tada ištraukus pabarstyti pyragėlius sūriu bei likusiais riešutais ir kepti dar 10 minučių.

Šaltinis: “Savory flan fillings”, 1994

7 comments on “Pyragėliai su pesto ir džiovintų pomidorų įdaruAdd yours →

  1. Jau jaučiu tą nuostabią riešutų, priekoninių žolelių ir saulėje džiovintų pomidorų kompoziciją susijungiančią su tirpstančia tešla burnoje..:)Niam, super receptas!

    Iš to susižavėjimo rašydama net klaidų privėliau prieš tai:D

    1. Taip, šie pyragėliai labai skanūs, tik geriau nepadauginti pomidorų, nes paskui sūroka jau būna. Originaliame recepte reikėjo kedro riešutų, bet jų neturėjau, tai dėjau anakardžius, puikiai jie tiko.
      Su klaidomis komentarą ištryniau 😉

  2. O tai kur tą baltymą dėti? Gal galima tą tešlą be kiaušinio gaminti? Kaip pvz pyragui su cukinijom, rikota ir saulėje džiovintais pomidorais?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*