Atradau dar vieną ingredientą pakeičiantį sviestą pyraguose – plaktą grietinėlę. Aišku, kalorijų tikrai nesumažinsit, bet jeigu norit drėgno, tirpstančio burnoje pyrago, šis receptas kaip tik jums.
225 g 405D tipo miltų
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
350 g grietinėlės;
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai;
1-2 a.š. vanilinio cukraus arba ekstrakto;
200 g cukraus.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakti iki švelnių putų (neperplakti). Kiaušinius išplakti su vanilės ekstraktu ar cukrumi. Įmaišyti grietinėlę ir dar pusę minutės plakti. Plakant po truputį supilti cukrų. Įsijoti miltus ir atsargiai išplakti. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti 190 0C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Šaltinis: Seasaltwithfood
Visai neseniai skaičiau apie grietinėlę tešloje – sakė, kad labai suminkština ir sudrėgnina. Taip pat kartais deda mascarpone sūrį, bet tai jau visai prabanga 🙂
Būtinai išbandysiu šį pyragą 🙂
P.S. Nuotraukos labai gražios. Ypač pirma
Ačiū, man irgi pirma gražiausia 🙂
Grietinėlę esu naudojus, tikrai suminkština, bet visada kartu dėdavosi ir sviestas, o grietinėlę tiesiog būdavo įpilama, o čia dedama išplakta ir rezultatas pribloškė. Su mskapone jau tikrai prabangiai gautųsi, bet neabejoju, jog skaniai, mes su ja blynus kepam 🙂
Fantastiškas pyragas, rašausi į sąrašą:)) Forma kokia graži! noriu noriu noriu…
Įspūdingai atrodantis pyragas!!! labai viliojantis 🙂
su tokiu grožių bet ką papirkti galima 😉
Ačiū už pagyras pyragui, rekomenduoju išsikept ir paragaut, jis ne tik gražus, bet ir skanus 😉
Kaip tik dabar turiu grietinėlės indelį, su kuriuo nežinau ką daryti, gal pabandysiu tavąjį pyragą 🙂
Išbandyk, aš šį pyragą dėl to ir kepiau, nes nežinau kur grietinėlę sunaudot 🙂
Niam kaip atrodo. Noriu noriu noriu, nors formos neturiu, orkaitės kol kas neturiu (bet jau audžiu mintį, kad dujininkai ant šlangutės dujas pajungt galėtų 😉 )
Kadangi jau beveik kaimynės, galima daryti ir kokius pirmadieninius ar antradieninius vakaro susiėjimus, pyragais pasirūpinčiau 😉
Siandien isbandziau. Valgem trise, tai neliko per pusvalandi (iskaiciuotas ir laikas, kol kava virem 🙂 )
Kitaip ir negalėjo būti 🙂
Nju man išėjo ne toks gražus, nes forma nevykusi 🙁 Bet kad skanus tai neabejotinai 🙂 Kokią formą naudoti? Ta prasme silikoninė ar kokia? 🙂 Be to ingridientuose nėra sviesto 😉 Kai aš grietinėlės nenaudoju, tai buvo klausimas man pačiai kas yra išplakti iki putų 🙂 Bet matyt supratau gerai, nes pyragas iškepė skaniai 🙂
Forma metalinė, ingredientuose sviesto nėra, nes jis ir nededamas, aš juo formą tik patepiau, nedideliu gabalėliu.
O grietinėlę reikia išplakti iki puių putų, tik stengtis neperplakt, bet jeigu buvo skanus, tai tikrai viskas pavyko
Puikus pyragas! Tokio švelnaus, kreminio skonio… O jei dar ir kiaušinių baltymus atskirai išplakti, tai išvis „oro bomba“ gaunasi :))) Anksčiau į biskvitą tortui sviestą dėdavau, kad sodresnis skonis būtų, dabar žinau, kuo pakeisiu 🙂 Ačiū, Forelle, už puikią idėją ir dar atskiras ačiū už labai vykusias produktų proporcijas tavo receptuose, nė karto dar neteko improvizuoti 🙂
Prašom, džiaugiuosi, jog yra su kuo pasidalinti savo eksperimentais ir atradimais virtuvėje.
Komentuoju pirmą kartą. 🙂 Norėjau padėkoti už puikius receptus, kurių jau turbūt ne vieną dešimtį išbandžiau, ir, ačiū Tavo tikslumui, (beveik) visi pavyko. Pyragas atrodo puikiai, bet kadangi šiuo metu neturiu svarstyklių, o šaldytuve visas litras grietinėlės, norėjau paklausti, galbūt numanai, kiek maždaug litrų/mililitrų atitinka 350 gramų grietinėlės? Ačiū. 🙂
Labai malonu skaityti tokius komentarus ir žinoti, jog tiek daug receptų išbandyta 🙂 O grietinėlės galima imti tiek pat ml, kiek ir gramais parašyta, nes labai nedaug skiriasi (radau, jog tankis 1.008 kg/l). Skanaus pyrago
Pirma karta kepiau keksa, ir kaip labai keista gavos! nesukrito viduj iskepe.. kas man su pyragais daznai buna. O dar ir skanus…
Gal nuo šio kepinio ir kiti bus pavykę. Man asmeniškai nepavyksta joki pyragai ir keksiukai su pienu, jie sukrenta, o visi kiti tikrai būna valgomi ir išvaizdūs. Gal ir jūs pradžioje tokius bandėte? O gal nosį į okaitę vis įkišdavote? Nu staigaus temperatūrų skitumo pyragai mėgsta sukristi
Vakar ir aš kepiau šį taip išgirtąjį pyragą. Kepinys tikrai daugiau nei nuostabus, Forelle. Atrodo, jokio stebuklo, tačiau šis keksas labai lengvas, purus ir burnoje tirpstantis. Labai vertas visų pagyrų. Beje, įmaišiau keletą šaukštų aguonų, labai tiko. Labai tinka šventėms.. Gražių tau artėjančių švenčių, Forelle!
Pastebėjau, kaip plinta grietinėlės kekso virusas 🙂 Džiaugiuosi, kad jį paskleidžiau ir visiems jis patinka
kepiau si keksiuka jau kelis kartus, bet jis vis sukrenta isemus is orkaites. orkaites nedarineju kol kepa. gal galit ka patarti?
Jeigu orkaitė gerai įkaitinta, kai įdėjote pyragą, durelių neatidarinėjote, miltus naudojote 405 D tipo, grietinėlę gerai išplakėte, tai gali būti kaltas permaišymas. Visiems keksams, įsijojus miltus, masę maišyti reikia trumpai ir atsargiai, geriausia net mikserio nenaudoti, o su šaukštu nuo apačios į viršų tešlą atsargiai permaišyti. Kartais būna kaltas ir per didelis skystų produktų kiekis, jeigu pilama iš akies, kiaušiniai labai dideli ir pan. Bet čia mažai tikėtina priežastis, dažniausiai sukrenta dėl permaišymo
Idomu, jei pakeisciau grietinele tiesiog grietine, ar butu imanoma kazka tokio isgauti? Ar praskiedus ja vandeniu truputi ir tada isplakus.. Turiu tiek daug grietines, nezinau, ka ir padaryt…
Galima pabandyti. Grietinė išsiplaka iki standumo, tai gal ir tiktų, tik skonis kitoks būtų. Nepabandęs nesužinosi
ar uztektu 300 ml grietineles?
Galima pabandyti ir su tokiu kiekiu, tik miltų gali reikti šaukštu ar dviem mažiau
…. ;D kepiau du kartus. Abu kartus ta pati beda. Vidurys neiskepes ;D kodel taip yra? Ant kokios programos reikia kept? Kepiau virsutinis apatinis kaitinimas. Situose reikaluose esu visiskai zalia. Bet noriu normaliai issikepti ta keksa,nes ZIAURIAI skanus siaip :]
O kokioje formoje kepate? Tokiems drėgniems pyragas geriausia forma su skyle viduje, tuomet tolygiai kaitinama ir gerai iškepa. Jeigu neturite tokios formos, išbandykite kepti mažose keksiukų formelėse. Arba kepkit ilgiau, o ar iškepę patikrinkite įbedę į vidurį medinį smeigtuką – jeigu aplipęs, dar reikia pakepti
Pyragas, kuris ikvepia tapyti yra geras pyragas.
🙂
O galiu paklausti tokio kvailo klausimuko 🙂 o kuo skiriasi grietinė nuo grietinėlės? kur jūs perkate grietinėlę? nes aš dabar maišausi, ar čia mes kalbame apie plaktą grietinėlę kur naudojam su ledais ar vaisiais valgyti?? ačiū už atsakymą :)))
Grietinė gaunama rauginant, greitinėlė – seperuojant pieną arba nugraiboma nuo pieno, kai nusistovi. Tai du skirtingi produktai. Šiam pyragui naudojama plakamoji grietinėlė, t.y., kurios riebumas 34-36 %. Tai ta pati grietinėlė, kuri naudojama desertų gamybai, tortų pertepimui. JOs būna visuose prekybos centruose
Sveiki,
Labai geras receptas . Rekomenduoju. Kepiau mazus keksiukus dar nesu ragavusi tokio lengvumo keksiuko 🙂 tirpsta burnoje, net netikejau kad taip gausis 🙂 super. 10balu receptui. Aciu
Kolkas tai pats skaniausias pyragas kuri kada kepiau..
Pritariu, jeigu tik kalorijų neskaičiuojate 🙂