Kumpio ir paprikų pyragas

 Labai skanus nesaldus pyragas. Skanu valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Picture 27616

Trapi tešla, pagaminta pagal šį receptą,

1 svogūnas, smulkiai supjaustytas,

1 česnako skiltelė, susmulkinta,

1 raudona paprika, išimtomis sėklomis ir supjaustyta nedideliais kubeliais,

1 v.š. aliejaus,

200 g pomidorų,

100 g plonai pjaustyto virto kumpio,

1 saujelė juodųjų alyvuogių,

3 kiaušiniai,

3 v.š. pieno.;

Druskos, juodųjų pipirų.

Picture 27632

Orkaitę įkaitinkite iki 190 C temperatūros. Išklokite trapia tešla kepimo formą, subadykite šakute, uždėkite kepimo popieriaus, paberkite žirnių ar pupelių ir kepkite 15 minučių. Išpilkite žinius, nuimkite popierių ir dar 5 minutes pakepkite.

Pomidorus blanširuokite, nulupkite odeles, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūną, česnaką ir paprika įkaitintame aliejuje pakepkite 4 minutes, kol pradės minkštėti. Sumažinkite orkaitės temperaturą iki 170 C. Paskleiskite svogūnų ir paprikų mišinį, pomidorus ant tešlos pagrindo, išdėliokite kumpį, išbarstykite alyvuoges. Viską užpilkite pieno ir kiaušinio plakiniu, pagardintu druska bei juodaisiais pipirais.  Kepkite 25-30 minučių.

Šaltinis: adaptuota pagal BBC Good Food. Let’s cook: 52 simple suppers. 2005

Picture 27629

0 comments on “Kumpio ir paprikų pyragasAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*