Šiandien su dukryte parke grožėjomės rudeniu, rinkom giles, spalvotus lapus. Labai tikėjomės prisirinkti daug klevo lapų ir pasidaryti rožių puokštelių, bet mūsų parke klevai dar nežada mesti lapų, vos vienas kitas nukritęs. Teks dar savaitę luktelėti ir vėl eit patikrinti. O vietoj jų mažoji priskynė kraujažolių, raudonų dobiliukų ir padarė iš jų puokštelę, kad būtų namie gražiau. O po pasivaikščiojimo jau laukė pyragas – minkštas, drėgnas nuo uogų ir lengvai imbierinis.
2 puodeliai miltų + 1 v.š. uogų apvoliojimui,
¾ puodelio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
¾ a.š. sodos,
Žiupsnelis druskos,
1 puodelis pasukų,
2 dideli kiaušiniai,
1 a.š. vanilinio cukraus,
100 g ištirpinto sviesto,
2 v.š. tarkuoto imbiero,
1 ½ -2 puodeliai šilauogių,
2 v.š. perlinio cukraus.
Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame inde išplakite kambario temperatūros kiaušinius ir pasukas su vaniliniu cukrumi bei tarkuotu imbieru. Į juos supilkite sausą mišinį ir mentele atsargiai išmaišykite. Supilkite sviestą ir paplakite, kol susimaišys (neperplakite), suberkite uogas, apvoliotas miltuose (nepamirškite to padaryti, nes kitaip uogos nusėda nat dugno, kaip kad pas mane 🙂 ) ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, pabarstykite perliniu cukrumi ir kepkite 180 °C temperatūroje 50-60 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.
Šaltinis: Fine cooking, No.125
0 comments on “Pyragas su šilauogėmis ir imbieru”Add yours →