Rudeniškas apkepas su moliūgu ir obuoliais. Skaniausias su saldžiais tvirtais obuoliais, kurie kepdami išlaiko formą ir suteikia apkepui gaivumo. Vietoj varškės tinka ir rikotos sūris, bet tokiu atveju reikia per pus mažiau miltų, nes apkepas gali būti sausokas.
500 g varškės (tinka ir rikotos sūris),
200 g moliūgo,
300-400 g obuolių,
3 dideli kiaušiniai,
3-4 v.š. cukraus,
50 g sviesto,
1-1,5 stiklinės miltų,
Cinamono, maltos kalendros, druskos pagal skonį.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, suberiami prieskoniai, su sviestu išsukta varškė ir dar viskas gerai išsukama (lengviausiai tai atlikti su kombainu). Moliūgas stambiai sutarkuojamas, obuoliai supjaustomi nedideliais gabaliukais. Į varškės masę sudedami standžiai išplakti baltymai palaipsniui su miltais, atsargiai išmaišoma. Sudedami tarkuotas moliūgas ir obuolių gabaliukai. Išmaišoma, sukrečiama 3-4 cm sluoksniu į riebalais išteptą kepimo indą ir kepama 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Iškeptas kelias minutes palaikomas, kad sutvirtėtų, pjaustomas ir tiekiamas su grietine ir/ar uogų padažu.
Šaltinis: pagal E.Račiūnienė “Sau ir svečiams”, 1989
0 comments on “Varškės apkepas su moliūgu ir obuoliais”Add yours →