Su Motinos diena!
¼ puodelio švelnaus skonio alyvuogių aliejaus (1 puodelis – 237 ml),
2 kiaušiniai,
¾ puodelio cukraus,
1 ¾ puodelio miltų,
2 a.š. vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
Žiupsnelis druskos (nededama jeigu naudojamos sūdytos pistacijos),
½ puodelio džiovintų spanguolių (naudojau Arimex firmos),
1 ½ puodelio pistacijų (naudojau kepintas sūdytas Arimex pistacijas).
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi kol masė taps vientisa, cukrus ištirps. Įmaišykite aliejų. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, supilite į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite. Gausite lipnią masę, iš kurios formuokite pailgus kepalėlius ir kepkite juos 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Ištraukus palikite 10 minučių pravėsti ir supjaustyktie plonomis riekelėmis. Jas sudėkite gražiai į skardą ir sumažinę temperaturą iki 135°C ir padžiovinkite sausainius 8-12 minučių.
Šaltinis: Allrecipes.com
O jergau ! Grynai kaip Crustum’e! Kai dirbau ten pats paciausias produktas man buvo, gal pagaliau pavyks tokius pacius issikept :)))
Beje! Ar nesigauna suroki del sudytu pistaciju?:)
Aišku, kad pavyks, tikrai viskas paprasčiau nei atrodo. Šįkart bandžiau šią tešlą, bet paprastai kepu su kita http://www.forellesreceptai.lt/biscotti-su-migdolais-ir-dziovintomis-vysniomis priedus, aišku, pasirenku riešutus ir vaisius pagal savo skonį. Pistacijas galima nuplauti, bet jos tikrai nebūna labai sūrios, juk paprastai druska yra ant lukšto.
100 metų nekepiau biskočių. Mmmm pilna burna seilių 🙂
Aš irgi buvau labai seniai nekepus, tai kažkaip netikėtai sugalvojau ir išsikepiau. Dabar vėl užsidegiau jų kepimo manija 🙂
Kokie gražūs! Prisiminiau, kad jau labai seniai biscotti kepiau, o tokios skanios nuotraukos įkvepia šitą klaidą taisyti 😀
Tuomet, kuo greičiau į virtuvę! Juk paruošti juos – vienas juokas