Bandelės su lašinukais

Labai skanios ir minkštos bandelės. Jeigu nemėgstate lašinukų, galima dėti dešreles arba saldų įdarą, pavyzdžiui varškės, tik tuomet į mielinę tešlą, reikėtų daugiau cukraus įdėti.

Tešlai:

500 g miltų;

1 pakelis sausų mielių;

250 ml pieno;

50 g cukraus;

50 g sviesto arba margarino;

1 kiaušinis;

žiupsnelis druskos.

Įdarui:

200 g lašinukų;

nedidelis svogūnas;

žiupsnelis kvapniųjų pipirų; cinamono;

2-3 š. džiūvėsėlių.

Šiltame piene ištirpinti cukrų, suberti mieles ir palaukti kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti minkšto sviesto ar margarino (1). Viską gerai išmaišyti. Tešla minkyti 10-15 min ir palikti pusvalandžiui (2), kad pakiltų (3).

Įdarui smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų (4). Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašinukai ir pašildoma (nespirginama) (5). Į lašinukus suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai (6) ir išmaišoma.

Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį įdaro (7). Skritulėlis sulenkiamas ir gerai užspaudus kraštus (8), dedamas į skardą siūle į apačią (9). Paliekama 10-15 min, kad pakiltų. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu (10)¬†ir kepamos apie 20 min.

154 comments on “Bandelės su lašinukaisAdd yours →

  1. as pirma karta kepiau snd.kreivos sleivos visos:DDDDD bijojau nesigaus bet viskas super kepa:)as tai kad pakyltu dariau kaip uosviene sako,ant pasyldyto vandens puodo padejau bleta…15 minuciu ir pakylo:)

  2. Nepardavimui keptos, gerai ir kreivos 😉 pas mane tai dažniausiai dydžiai skiriasi: pradedu didesnėmis, o paskui vis mažesnės ir mažesnės gaunasi 🙂
    O uošvienės pasiūlytas kildymo metodas tikrai geras, ypač žiemą.

  3. Pirma kart isejo ne kaip, bet siaip ne taip iveikem, po to nusipirkau svarstykles, viska susveriau kaip parasyta, tesla ne 30min rauginau o kokias 4val, pridejau kruvas lasinuku, i kitas desros (slapiankos) pjaustytos su suriu rukytu. Ir kepiau 15 min vietoj 20min, 180 laipsniu karstyje. Nu tada super isejo. Minkstutes, skanutes, tiesiog valgai ir neina atsitraukt nuo ju.
    Receptas geras tik reikia moket daryt. Nes pirma kart perkepiau ir jos sudziuvo, suskrabo, tikrai ne kas. Svarbu laika nutaikyt pagal savo orkaite! Vienu zodziu kaip sakoma rublis buckis ir bulkute. 🙂

  4. I lasinukus rukytus nedejau jokiu dziuvesiu ir nesildziau ju. Tik pipiriuku dadejau ir paukstienos prieskoniu pabarsciau. super tada. Bet visgi skaniausiai isejo slapianka su suriu.

  5. tokis klausimelis: kiausinio plakinys, kuriuo tepi – tik baltymas, ar visas kiausinis? Kazkaip niekada netepdavau, siandien sakiau surizikuosiu 🙂

  6. Nespėjau ir atsakyt, o bandelės kiek supratau jau iškeptos ir gal net suvalgytos 🙂 Šiuo atveju tepama visu kiaušiniu, bet galiam tepti ir tryniu, baltymu ar net pienu

  7. Visada bijojau mielinių tešlų. Sūnus labai mėgsta tokias bandeles iš Maximos, taigi dėl jo surizikavau pati iškepti. Puikiai pavyko. Tik tešlą kildinau ilgiau. Taigi AČI≈™ už receptą.

  8. Kepėm šiandien… Kadangi lašinių neturėjom, supjausčiau ir šiek tiek apkepinau šoninės – gavosi truputį sūroka, bet užtat „kūdos mėsytės“ daugiau 🙂 O šiaip – be problemų…
    Naudojau ~10 g šaldytų paprastų mielių – su sausom dar neturėjęs reikalų – viskas puikiausiai pavyko – net nepajutom, kaip pirma blėka išgaravo 🙂

  9. Prisbijojau mieliniu teslu. Prisverciau ja pameginti pagamint pagal si recepta pirmaji kart. Ir prisidedu prie geru atsiliepimu, tikrai labai labai gardu, liuks 🙂

  10. Pasistengsiu per šias dienas receptą įdėti, nes tešlą ruošiu visai kitokąi, nei šioms bandelėms ir kildinu per naktį, tada bandelės labai skanios būna ir visai kitokios tekstūros

  11. Nelabai suprantu ka cia reikia dengti su dregna pasluoste ar kol tos bandutes paruostos paliktos pakilti truputeli ar pacia tesla? Ir kiek tiksliai slapiu mieliu reikia deti nes vieni sako 10g kiti 20g is anksto aciu didelis 🙂

    1. Uždengti būtina kildinant tešlą, kad paviršius neapdžiūtų (galim ir rankšluostėliu, ir plėvele), suformuotų bandelių nebūtina apdengti.
      20 g šviežių mielių atitinka 7 g (1 pakelį) sausų

  12. Aciu didelis uz atsakyma. Bet pirma karta kai dariau tesla nelabai pakilo o kai kepiau ji iskilo gan nemazai tai gavosi storoka ir lasinuku mazokai buvo dabar bandau antra karta tik su varske ziuresim kaip gausis.

  13. labau paprastas atrodo receptas, tiek visi isgyret, kad lekiu kaisti pienuko:) oi vyras bus laimingas:) aciu uz pasidalijima!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*