Skaniausios salotos su šviežiomis nedidelėmis morkytėmis. Traškios ir kvapnios, citrinų sultys ir petražolės suteikia švelnumo. Česnakas duoda specifinį skonį, todėl jeigu jo nemėgstate, galite ir nedėti.
0,5 kg morkų;
2 š. aliejaus;
2 a.š. kmynų;
1 š. tarkuoto imbiero;
2 skiltelės smulkinto česnako;
2 š. citrinos sulčių;
druskos,
juodųjų pipirų;
petražolių.
Morkas supjaustyti plonais griežinėliais. Aliejuje apie 30 s pakepti kmynus. Sudėti imbierą ir česnaką ir dar pakepti 1 min. Suberti morkas, užpilti citrinų sultimis ir 5-6 min apkepti. Galima įpilti truputį vandens.Paskaninti druska, juodaisiais pipirais ir petražolėmis.
Šaltinis: www.trinigourment.com
Laaabai "apetitnai" atrodo..Oranžiniškai.
kaip tik turiu morku ir imbiero 🙂 Ryt bus proga pabandyti 🙂
Prašom ,tik perspėju, kad morkos lieka kietos, nes visi tikisi minkštų ir česnako, jeigu nemėgstat, geriau nedėt, nes labai jau specifinį skonį suteikia
dėkui už receptą 🙂 labai skanios salotos, nespėju jų ruošti, suvalgomos akimirksniu