Apkeptas varškės sūris

Per atostogas visai pamiršau sudalyvauti preito mėnesio „Languotoje prijuostėje“, bet šio mėnesio temos „Say cheese“, negaliu praleisti. Jeigu namuose nėra pieno produktų, tai namie – badas. Ir košė be pieno išvirta atrodo neskani, ir pagraužti nėra ką, ir vakarienei nežinosiu ką ruošti. Štai ir dabar, įkvėpta tinklaraštininkų dienos temos, pakoregavau visiems turbūt žinomą ir turbūt visose lietuviškų patiekalų receptų knygose randamą receptą, ir vakarienei paruošiau apkeptą varškės sūrį su traškia, saldžia džiūvesėlių ir aguonų plutele ir patiekiau su saldžiomis braškėmis.

IMG_0091

Varškės sūrio,

Kiaušinio,

Džiūvesėlių,

Cukraus,

Aguonų,

Sviesto.

IMG_0058

Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis. Kiaušinį išplakite. Džiūvesėlius sumaišykite su cukrumi ir aguonomis. Merkite sūrį į kiaušinio plakinį, tada į džiūvesėlių mišinį ir į įkaitintą sviestą. Apkepkite abi puses, kol susidarys traški plutelė. Galite patiekti su šviežiomis saldžiomis uogomis.

IMG_0085

 

13 comments on “Apkeptas varškės sūrisAdd yours →

  1. Taip, taip, be pieno produktų-badas 😀 Aš kaip tik šįvakar 4l jogurto pagaminau, kad netektų „badauti“. Tokį tąsų sūrį aš taip pat mėgstu. Ačiū, kad priminei šį receptą!

    1. Pasirodo ne aš viena, kuri nerastų ką valgyti be pieno produktų 🙂 Naminis jogurtas labai skanu, gaminsiu, kai tik gausiu kaimiško pieno, o dabar prisipirkau graikiško.
      O šis receptas turbūt visų žinomas, gal tik kieno primirštas, bet šiandien nusprendžiau pateikti savo improvizaciją jo tema. Man labai patiko.

      1. Aš todėl ir gaminau jogurtą, nes „gavau“ kaimiško pieno, t.y. buvau ūkininkų turgely. Antradieniais, ketvirtadieniais jie V.Krėvės pr. būna, o kadangi pieno produktų kokybe jau ilgą laiką patenkinta, todėl labai dažnai apsilankau.
        Beje, itin naudingi rauginti pieno produktai (kaip ir bet kokie rauginti produktai).

          1. Antradienį Krėvės pr. pradžioje, ketvirtadienį-prie „Saulėtekio“. Kitom dienom nežinau kur, nes mums čia-arčiausia.

          2. Ačiū. Aš per viduriuką tarp šių vietų gyvenu 🙂 Reikės per atostogas nulėkt apsižiūrėt, o dabar kaimiško pieno gaunu, kai į sodą pas tėvus nulekiu

  2. O aš busiu ta, kuri tokio varianto nemačius, nergėjus, neragavus! 🙂 bet užsisaugau ir šitą spragą taisysiu, gaila tik, kad per vėlai užmačiau. Vakar kaip tik ralizavau kilogramą varškės sūrio – pusę užmarinavau, o kitą pusę panaudojau pyragui 🙂

    1. Tikiuosi greit vėl turėsite sūrį ir išbandysite šį receptą. Originaliame variante naudojamas tik sūris, kiaušiniai ir džiūvesėliai, bet aš kaip saldumynų mėgėja, truputį pakoregavau pagal save.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*