Kreminė medumi gardinta rikota bei saldžios ir kvapnios braškės su balzaminiu actu ir mėtomis ant traškaus skrebučio. Labai labai skanu.
12 plonai supjaustytų prancūziško batono riekelių,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
¾ puodelio smulkiais kubeliais pjaustytų braškių,
2 a.š. smulkiai pjaustytų mėtų,
2 a.š. balzaminio acto,
¾ puodelio rikotos sūrio,
1-1 ½ v.š. medaus.
Prancūziško batono riekeles plonai aptepkite aliejumi ir orkaitėje po griliu paskrudinkite (galima tai padaryti ir sausoje keptuvėje, jeigu nesinori jungti orkaitės ar jos nėra). Rikotos sūrį išsukite su medumi. Braškes sumaišykite su smulkintomis mėtomis ir balzaminiu actu. Ant paskrudintų riekelių tepkite rikotos sūrio su medumi ir uždėkite braškių.
Šaltinis: Fine Cooking, No 123
Ir kodėl braškės tik prasidėjo ir jau baiginėjasi… Tikrai labai skaniai atrodo, o svarbiausia itin tinka karštai dienai kaip šį. Su mielu noru pasidaryčiau 🙂
Laikas turbūt per greit bėga, nes ir man atrodo tik prasidėjo, o paskui tik šast ir nėra. Ir atrodo tik spėjai pavalgyti vienų braškių, o jau baigėsi ir nieko susiplanuoto taip ir nepagaminau. O šiuos sumuštinukus galima paruošti ir su batonu, varškės kremu. Bus vistiek skanu