Žiemos sriuba su jautiena

Labai paprasta, soti ir skani sriuba su kruopomis, daržovėmis bei jautiena.

1 puodelis perlinių kruopų (išmirkytų per naktį);

2-3 l jautienos ar daržovių sultinio (kiekis priklauso ar mėgstat tirštas sriubas ar ne);

1 a.š. maišytų džiovintų žolelių;

250 g jautienos nugarinės, supjaustytos plonomis juostelėmis;;

1 didelė morka, supjaustyta kubeliais;

1 poras, supjaustytas žiedeliais ar juostelėmis;

1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas nedideliais kubeliais;

2 salierų stiebeliai, supjaustyti griežinėliais, arba ketvirtadalis saliero gumbo, supjaustyto kubeliais;

2 v.š. aliejaus ar sviesto;

Druskos,

Pipirų;

Petražolių lapelių.

Išmirkytas kruopas užpilti sultiniu, suberti žoleles ir pavirti apie 10 minučių. Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus, morkas, suberti į puodą su kruopomis; likusiame aliejuje apkepti jautienos gabaliukus ir juos sudėti į sriubą. Suberti porus, salierus ir uždengus ant nedidelės ugnies virti, kol kruopos ir daržovės suminkštės. Pagardinti druska, pipirais. Supilti į pašildytas lėkštės, pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Šaltinis: pagal „Healthy Cooking“, 2004

4 comments on “Žiemos sriuba su jautienaAdd yours →

  1. Na štai, pagaliau tikra sriuba – su mėsa (jei būtų dar ir su bulvėmis – būtų apskritai tobula sriuba), nenuostabu, kad puodas greitai suvartotas buvo, kai vyrui mėsos duodi tik kartą metuose :))))))))))))))

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*