Labai paprasta, soti ir skani sriuba su kruopomis, daržovėmis bei jautiena.
1 puodelis perlinių kruopų (išmirkytų per naktį);
2-3 l jautienos ar daržovių sultinio (kiekis priklauso ar mėgstat tirštas sriubas ar ne);
1 a.š. maišytų džiovintų žolelių;
250 g jautienos nugarinės, supjaustytos plonomis juostelėmis;;
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais;
1 poras, supjaustytas žiedeliais ar juostelėmis;
1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas nedideliais kubeliais;
2 salierų stiebeliai, supjaustyti griežinėliais, arba ketvirtadalis saliero gumbo, supjaustyto kubeliais;
2 v.š. aliejaus ar sviesto;
Druskos,
Pipirų;
Petražolių lapelių.
Išmirkytas kruopas užpilti sultiniu, suberti žoleles ir pavirti apie 10 minučių. Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus, morkas, suberti į puodą su kruopomis; likusiame aliejuje apkepti jautienos gabaliukus ir juos sudėti į sriubą. Suberti porus, salierus ir uždengus ant nedidelės ugnies virti, kol kruopos ir daržovės suminkštės. Pagardinti druska, pipirais. Supilti į pašildytas lėkštės, pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Šaltinis: pagal „Healthy Cooking“, 2004
Parėjau tokia sušalus, tai taip norėčiau dabar dubenėlio šiltos sriubytės:)))
Gaila, bet pavaišint jau negalėsiu, išvirtas didžiausias puodas išnyko akimirksniu.
Dar pamiršau prirašyti, kad tinka ir grietine pagardinti
Na štai, pagaliau tikra sriuba – su mėsa (jei būtų dar ir su bulvėmis – būtų apskritai tobula sriuba), nenuostabu, kad puodas greitai suvartotas buvo, kai vyrui mėsos duodi tik kartą metuose :))))))))))))))
Galima pasitobulinti ir pridėti bulvių, jeigu tik norisi. O vyras mėsos gauna kasdien, kitaip nė savaitės nepratemptų 🙂