Kai liko nuo pietų virtų žiedinių kopūstų, prisiminiau „The silver spoon“ pasižymėtą žiedinių kopūstų kroketų receptą, tik pakeičiau formą, kepiau mažesniame aliejaus kiekyje ir vegetariška vakarienė jau ant stalo.
1 žiedinis kopūstas (apie 600-700 g);
25 g sviesto;
2 kiaušiniai;
40g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano, Džiugo ar pecorino);
80-100 g džiūvėsėlių;
3-4 v.š. miltų;
Žiupsnelis muskato;
Smulkintų šviežių petražolių;
Druskos ir pipirų
Žiedinį kopūstą išskirstyti mažais žiedynėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nusausinus apkepti ištirpintame svieste apie 5 minutes ir atvėsus sutrinti bulvių grūstuvu. Suberti tarkuotą sūrį, suberti prieskonius, įmušti vieną kiaušinį ir gerai išmaišyti. Jeigu masė per skysta, įpilti džiūvėsėlių. Rankomis formuoti apvalus kepsnelius, apvolioti miltuose, tada dėti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje.
Salotoms:
250 g pomidorų;
1 skiltelė česnako;
saujelė smulkintų petražolių;
Užpilui:
1/2 v.š. raudonojo vyno acto;
1/2 a.š. cukraus;
1/2 a.š. druskos;
1/2 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1 v.š. alyvuogių aliejaus.
Pomidorus susmulkinti kartu su čili pipiriuku ir česnaku. Užpilui visus ingredientus išmaišyti ir užpilti ant pomidorų. Leisti šaltai pastovėti nors pusvalandį.
Šaltinis: kepsneliai pagal „The silver spoon“, 2006; salotos pagal cloudberryquark
Man dievinančiai žiedinius pietų metu tuščiu skrandžiu į tokius geriau nežiūrėti… Jau įsivaizduoju, kad tai totalus gėris (:
Taip, labai skanu jeigu mėgsti žiedinius kopūstus ir sūrį. Gaminsiu ir dažniau, net Irmutei jie labai patiko, visgi panašūs į blynus 😀
Pasižymiu ir aš šitą receptėlį – gundo tie žiediniai kopūstai 😀
Oje, man čia būtų fantastiškas maistas!
va, kaip tik ziedini kopusta is parduotuves parsitempiau. reikes butinai isbandyti
Dar parekomenduočiau kokių ryškesnių prieskonių įberti, man norėjosi truputį aštrumo. Kitą kartą dėsiu kurkumos, paprikos miltelių ir žiupsnelį čili
Va ir aš kaip tik turiu žiedinio kopusto, reiks bandyti, o kaži skonis labai nukentės jei dėsiu fermentinį sūrį?
Ryškesnių prieskonių daugiau įberkit ir bus gerai ir su fermentiniu.
Puikus receptas! Būtinai reiks išbandyt 🙂
Nu jau sitie kokie geri, tikrai kepsiu! Mmmmm.. 😉
Net neįsivaizdavau, jog tiek daug yra mėgstančių žiedinius kopūstus 🙂