Žiedinių kopūstų ir mozarelos kepsneliai

Šie kepsneliai dažnai būna mano pavakariams ar vakarienei.¬† Patys skaniausi¬† ką tik iškepti.¬† VIs kitus skonius išgauti galima keičiant prieskonius. Originaliame recepte siūlo naudoti šviežias petražoles ir baltuosius pipirus, bet man skaniau, kai jaučiasi truputį aštrumo, pikantiškumo, todėl dedu čili, paprikų, pomidorų miltelių, juodųjų pipirų.

picture-8581

500 g žiedinių kopūstų;

1 svogūnas;

80 g miltų;

20 g tarkuoto bulvine tarka parmezano sūrio;

2 kiaušiniai;

70 g mozarelos sūrio;

mėgstamų prieskonių (naudojau papriką, čili ir pomidorų miltelius);

maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį;

aliejaus.

Žiedinį kopūstą išvirti garuose arba vandenyje. Atvėsus, išskirstyti nedideliais žiedinėliais. Nedideliame kiekyje aliejaus apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Sumaišyti su kopūstais bei nedideliais kubeliais supjaustytu mozarelos sūriu.

Miltus, kiaušinius ir prieskonius išplakti, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla. Suberti smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį, įmaišyti žiedinius kopūstus su mozarela. Kepti gerai įkaitintame aliejuje.

Šaltinis: adaptuota pagal cookalmostanything.blogspot.com

Picture 866

11 comments on “Žiedinių kopūstų ir mozarelos kepsneliaiAdd yours →

  1. na, šitom dienom naktys pašvęstos egzamino ruošimuisi.. tai ir pusryčiai mano tokie, kad normalūs žmonės ir papietavę būna.. Vis tik palauksiu, kol draugas grįš namo, tada abu pradegustuosim 🙂

Komentuoti: gurmanė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*