Prasidėjusios atostogos nė kiek nedžiugina, savaitė pilna nesusipratimų,¬† praradimų.¬† Nervams nuraminti išsikepiau pyragą. Jokių ilgų terliojimųsi, tik suplaki produktus ir kiši orkaitėn. Ant viršaus uždėjau braškių padažo likusio nuo lietinių, jis suteikė pyragui daugiau drėgnumo, sunkumo; daug gabaliukų nesuvalgysi, bet ranka nevalingai tiesiasi dar vieno.
Tešla:
2 puodeliai (po 236 ml) miltų;
žiupsnelis druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
2/3 puodelio cukraus;
1 1/2 puodelio plakamosios grietinėlės;
2 dideli kiaušiniai;
Braškių padažui: (galima naudoti bet kokias uogas ar džemą, nebūtina gaminti padažo)
1 1/2 puodelio smulkiai pjaustytų braškių;
1/3 puodelio cukraus;
1/2 šaukšto kukurūzų krakmolo;
1-2 šaukštai vandens.
Pyragui skirtus produktus sudėti į vieną indą ir gerai išmaišyti, kad gautumėt grietinės tirštumo tešlą.
Braškes užpilti cukrumi ir kelias minutes pakaitinti, krakmolą ištirpinti vandenyje ir supilti į braškes,¬† pavirti, kol pradės tirštėti.
Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą kepimo indą, ant viršaus tarpais užpilti atvėsusio braškių padažo ir kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-45 minutes. Prieš pjaustant atvėsinti.
Šaltinis: tešlos receptas paimtas iš www.myrecipes.com
oj, atrodo tikrai gardžiai 🙂
gaila, kad atostogas gadina visokios blogybės :/ laikykis!
Ačiū, vis dar laikausi.
Pyragas nuotraukoje neatrodo toks skanus koks buvo iš tikrųjų ir dar nesulaukiau kol atvės, iškart puoliau pjaustyti, per daug gardžiai kvepėjo, jog laukčiau valandą neparagavus 😀
atrodo atrodo skanus. Toks ir buvo, neabejoju 🙂
Man irgi atrodo skanus, ir toks drėgnas 🙂 Gaila, kad braškių neturim… o kodėl reikia atvėsusį pjaustyti?
Tai nebūtina su braškėmis daryti 😉 tinka bet kokios uogos. Galima ir be nieko kepti, o paskui kokį padažą pasidaryti.
Kai atvėsta, dalis drėgmės iš pyrago jau būna išgaravus, tai pjaustant jis būna puresnis, o taip tai dar karštą supjausčius jis net sulimpa apačioje
o galima be grietineles kepti?
Grietinėlės pyragas be grietinėlės neįmanomas 🙂 aišku, galima keisti jogurtu, grietine, bet skonis ir tekstūra skirsis
Kepiau prie mėnesį šį pyragiuką su šviežiom braškėm. Labai skanus, visiems patiko, ačiū už receptuką.
Prašom, bus kitų uogų, galima ir jas panaudoti
Laba skanus pyragas, nors ir be braskiu, o su vysniu dzemu 🙂 Kaip smagu, kad toks skanestas ir taip greitai paruosiamas 🙂 Aciu
Prašom, svarbu, kad patiko. Nors pati į jo receptą skeptiškai žiūrėjau, bijojau, kad blynas nesigautų 🙂
noreciau paklausti, o kokia forma geriausia? ;]
nes as turiu 20cm apvalia.
ir jei netinka, tai kiek reiketu sumazinti ar padidinti produktus?
o atrodo tai pasakiskai skanus ;> galvoju reikes iskepti ir i klase nunesti ;>
Geriausia forma su skyle, kad tolygiai kaistų ir gerai iškiltų, jeigu jos neturite galite pailgoje kepti arba daryti keksiukus
o kokia forma geriausia? kokio dydzio? ;]
o cia ar tas braskiu padazas i pati pyragiuka ibeges ar dejot ir paciu uogu i pyraga? nuotraukoje atrodo kad uogos ideto?
Braškės įeina į padažą, kadangi jos gana sunkios, kepant nusėda, todėl jos ir matosi pyrage.
Supratau, aciu :). turiu grietineles pertekliaus ir braskiu dar siek tiek yra, bandysiu kepti 🙂
Jeigu turite plaktos grietinėlės, tai rekomenduočiau šį pyragą:
http://www.forellesreceptai.lt/plaktos-grietineles-pyragas
Tikrai skanus, purus.
Vis pamirštu parašyti – šis pyragas NUOSTABUS. Kepiau jį jau ir su braškių ir kitų uogų padau (avietės, agrastai ir kelios braškės) ir su obuoliais, ir su pavirtais obuoliais ir visada būna be galo skanu. Net vyrui kuris nelabai mėgsta „bulkasinius“ patiekalus (jam geriau grynas šokoladas) gyrė šį pyragą. Jau įtrauktas į mano receptų sąsiuvinį. Ačiū 🙂
Didelis ačiū už receptą.Pyragas-nerealus,tiesiog akimirksniu dingo nuo stalo…Jūsų receptukas jau įtrauktas į mano favoritų sąrašą!!!:)Tik sekantį kartą kepsiu iš dvigubos normos…