Pasibaigė mano katino
dienos ¬†ir vėl grįžtu į mokslus. Labai
tikiuosi, kad rasiu laiko ir virtuvėj pasisukioti, naujus receptus išbandyti. Šįkart
įmesiu labai lengvai ir greitai pagaminamos vištienos receptą. Padažas rūgščiai
sūrus, bet labai puikiai derėjo prie paukštienos.
4 vištienos
krūtinėlės;
½ puodelio miltų;
druskos ir
pipirų;
3 š. aliejaus;
2 š. sviesto.
Padažui:
½ puodelio balto
vyno;
¾ puodelio
citrinos sulčių;
¾ puodelio
vištienos sultinio;
3 š. sviesto;
4 š. kaparėlių;
druskos ir
pipirų.
Krūtinėlę
supjaustyti mažesniais gabaliukais, pamušti. Pabarstyti pipirais, druska,
pavolioti miltuose ir iškepti įkaitintame aliejaus ir sviesto mišinyje. Laikyti
šiltai, kol paruošite padažą.
Keptuvėje palikti
truputį riebalų (apie 2 šaukštus), supilti vyną ir kaitinti ant didelės
liepsnos, kol pusė nugaruos. Supilti citrinos sultis, vištienos sultinį ir
užvirinti. Įmaišyti sviestą, kaparėlius, įberti pipirų, druskos. Sudėti atgal
vištienos gabalėlius ir minutę pakaitinti. Patiekti karštą.
Šaltinis: www.italianfoodforever.com
Vištiena Piccata. Labai mėgstu, tik gaila, maniškis kaparėlių nevalgo…
Kaip skaniai atrodo 😉
Taip taip, piccata 🙂 ačiū. Vakar vakare niekaip neatsiminiau to žodžio. Pakeičiau pavadinimą
Aš saviškui kaparėlius nurnkau, tai buvo skanu, nes irgi atseit jų nevalgo. Bet kai dedu ruošdama žuvį ir jie būna supjaustyti, tai valgo ir net nenujaučia, kad jų yra
Redagavo Forelle 2009-02-06 09:39
o kas tos kaparėlės? iš kur jų gauti? pirmą kartą girdžiu 😛
Kaparėliai yra vieno krūmo pumpurai. Perku marinuotus, galima rasti prie kitų marinuotų daržovių, nedideliuose indeliuose
Ar būtina dėti kaparėlius?
Jie priduoda skonio, aišku, galima ir nedėti, nemanau, kad skonis labai nukentės