Sausainiai su kava

Paskelbus „Kavos savaitę“ namuose pasklido kavos aromatas. Gal pas kitus tai kasdienybė, bet pas mane tai būna labai retai, nes mėgstu ją tik kepiniuose. Štai vienas receptų su kava – aromatingi, trapūs sausainiukai su traškiu riešutų sluoksniu. Tinka ir prie kavos, ir prie arbatos.



200 g kambario temperatūros margarino arba sviesto;

½ puodelio rudojo cukraus;

1 didelis kiaušinis arba 2 maži;

2 puodeliai miltų;

1/4  puodelio cukraus pudros;

1 ½ a.š. tirpios kavos (jeigu granulės – sutrinti);

1 ½ puodelio smulkintų riešutų (nekepintų). (pusę gaminau su graikiškais riešutais, kitą pusę – su lazdyno)

Išsukti sviestą su ruduoju cukrumi, įleisti trynį. Atskirame inde sumaišyti miltus, cukraus pudrą ir kavos miltelius. Supilti pusę mišinio į sviesto plakinį ir gerai išsukti. Supilti antrą pusę ir tešlą išminkyti. Baltymą išplakti šakute.

Tešlą iškočioti 12 mm storiu ir supjaustyti nedideliais apie 1,2 cm x 5 cm stačiakampiais, arba imti po nedidelį gabalėlį tešlos ir formuoti pirštelius. Pamirkyti plaktame baltyme ir pavolioti riešutuose. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 150  C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.

Šaltinis: seni užrašai.

28 comments on “Sausainiai su kavaAdd yours →

  1. Kadangi pas mane orkaitė nesandari, tai namai kvepia ir visą kepimo laiką 🙂 Bet jie skaniausi keletą valandų pastovėję, tada labiau jaučiasi kava

  2. mano orkaitė lygiai taip pat elgiasi 🙂 iš dalies nepykstu – kai žiema, tai visą kambarį prišildo, o ir visus namus iškvepina.
    labai gardūs regisi. tokie.. paprasti, trupantys ir kone tirpstą burnoj.

  3. Rusvaplauke, kai dažnai kepi, tai namuose kaip pirtyje, o tai irgi nėra gerai.
    Aliau ir Egle, ne seilę varvinkit, o lėkit kept 🙂

  4. Gaminti tikrai paprasta, o skonis nepaprastas 😉 Vien tas kavos ir riešutų derinys juos paverčia ypatingais.

  5. Sausainiai jau kepami, rodos skanus bus 🙂
    tik klausimas, kaip geriau riesutus smulkinti, nes dabar truputi suvargome 🙂

  6. Nespėjau net atsakyt, o jūs jau valgot 🙂 Aš riešutus ant lentelės su dideliu peiliu pakapojau ir labai gražiai susimulkino

  7. Forelle, užduosiu kvailą klausimą 🙂 kur rudojo cukraus pirkt būna? Labai prisireikė, ir visai netikėtai IKI neradau. Pirkau cukranendrių, bet jis jau rafinuotas, nebe rudas. Tiesą sakant, mano receptoriai esminio skirtumo nejaučia. O kepiniuose ar labai jaučiasi, kur rudas, o kur įprastas baltas naudotas?

  8. Aš visur naudoju Demerara cukrų, jis kepiniuose duoda malonų skonį, truputį patamsina juos ir nuo jo sausainiai būna minkštesni. Baltas cukrus sausainius daro traškesnius

  9. Išskysti galėjo, jeigu per maža orkaitės temperatūra arba įdėti į neįkaitintą. Miltų tikrai neturėtų būt mažai, jeigu pavyko juos suformuoti

  10. Nei tas, nei tas…
    Man niekada nepavyksta gerai iškepti sausainiųųųųų!!!!!! ;(
    Geriau einu pyragą iškepsiu 🙂

    1. Gal kada ištreniruosi ranką ir pavyks 😉 man taip seniau su sriubom buvom, visos nevalgomos nors atrodo pagal receptą verdu, o dabar kokią beišvirčiau, visos tokios skanios ir visiems patinka. Matyt įgudimas su laiku ateina

  11. skirmante, cia recepte pas tave 3/4 puodelio cukraus pudros prasyta… o uri bui 1/2. dabar kepiau ir galvoju – kazkas ne taip. paragavau… ziauriai saldus ir jauciu, nesulips…

  12. Ačiū, Živile, patikrinau, turi būti ne, kaip sakai, 1/2, o 1/4 puodelio pudros, jau ne pirmas kartas kai parašius trupmenomis ir atnaujinus blog’ą pasikeičia 🙁 nesuprantu kas čia per sistemos trikdžiai, nes wordiniame faile iš kurio kopijavau viskas kaip ir priklauso

  13. pataisykit dar temperatura recepte, nes dabar parasyta kepti 1500 laipsniu ;). einu kepti, riesutu nera, bandysiu cukraus pabarstyti, nes man saldumai niekur nemaiso 😀

    1. Pataisiau, reiks kada peržiūrėti visus receptus, nes iš valdymo puslapio viską rodo kaip priklauso, su mažu nuliuku. Ačiū už pastabas 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*