Virtiniai su uogomis

Dar vienas receptas iš čekų virtuvės, truputį pakoreguotas pagal mane. Šie virtiniai panašūs į jau mano publikuotus su braškėmis, tik kad yra tvirtesni, ne tokie varškiniai, o su mėlynėmis buvo ypatingai skanūs.

300 g miltų (jeigu sausesnė varškė, gali reikti mažiau);

200 g varškės;

30 g sviesto;

1 kiaušinis;

80 ml pieno;

¾ a.š. druskos;

2 v.š. cukraus.

2 puodeliai uogų (naudojau šaldytas mėlynes);

2-4 v.š. cukraus (naudojau demerara);

1 v.š. kukurūzų krakmolo (sutirština įdarą ir neleidžia jam išbėgti, ypač jeigu uogos šaldytos).

Varškę, sviestą, kiaušinį, cukrų, druską ir pieną gerai išsukti. Suberti miltus ir tešlą išminkyti, kol taps vienalytė. Iškočioti apie 5 mm storio lakštą, supjaustyti kvadratėliais, ant jų uždėti uogas, sumaišytas su cukrumi bei krakmolu. Kampus gerai užlankstyti ir rankomis suvolioti rutuliuką. Dėti į verdantį vandenį ir iškilus pavirti apie 6-10 minučių (priklauso nuo dydžio). Patiekti apipylus grietine, grietinėle, uogų padažu.

Šaltinis: pagal Czech under scope

7 comments on “Virtiniai su uogomisAdd yours →

  1. Jolita, reikėtų kažko užvalgyt, jeigu taip vaidenasi. Nesikankink 😉

    Daiva, pas mus šaltanosiais vadinami virtinukai iš miltinės tešlos. Šie visai jų neprimena

  2. O jeigu darysiu su spanguolėm, cukraus turbūt dvigubai daugiau reikės? Ir dar – kiek gaunasi porcijų iš tokio kiekio?

  3. Nu ką, viriau vakar. Patiko, kad tešla tvirta ir niekas neišskydo (visąlaik virtinius virdama drebu, kad pasileis). ir dariau su spanduolėm, padažiuką irgi iš spanguolių išviriau, su natūraliu jogurtu labai skanu buvo 🙂

  4. Taip, man irgi patiko, kad iekas neišsileido ir nepabėgo, aš tai iš pradžių bijojau, kad per daug kieta valgyti bus, bet buvo labai skanu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*