Šie čekiški blynai (bramborak) skiriasi nuo mūsų įprastinių. Dėl miltų jie nėra tokie purūs, bet česnakas su mairūnu suteikia labai gerą skonį. Nors jie patiekiami su salotomis ar raugintais kopūstais, mes valgėm su grietine.
400 g ¬†bulvių;
3 česnako skiltelės;
¾ puodelio miltų;
¾ puodelio pieno;
1 kiaušinis;
1 a.š. džiovinto mairūno;
½ a.š.. druskos;
½ a.š. juodųjų pipirų;
Aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuoti bulvine tarka, užpilti pašildytu pienu. Įmušti kiaušinį, įtarkuoti česnaką, suberti prieskonius, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Įmaišyti miltus. Kepti įkaitintame aliejuje.
Šaltinis: pagal Czech under scope
Kaip tik užsimaniau blynų bulvinių. Gal išsikept kokią keptuvę 🙂
Gali, aš irgi buvau seniai bekepus. Tik iš šių miltus pašalinčiau, man labiau prie širdies lietuviški, minkštučiai ir puručiai.
Pamenu, kai dirbau vietinėje kavinukėje, į bulvinių blynų tešlą visada būdavo dedamas šaukštas kitas miltų. Ir baisiai juos mėgdavo liaudis. Taip ir likau nieko nesupratusi.
Gal naminių nėra valgę, užtat ir patikdavo? Aš pirmą kartą įdėjau miltų, bet nors jų ir neperdaugiausiai, bet vistiek klliuvo. Užtat česnakas bulviniuose labai tiko, reikės dažniau įdėti, o taip tai visada tik svogūną įtarkuodavau
Įdomu įdomu… Reikės pabandyti!
Skonis įdomus, kaip sakė vyras 🙂 Prieskoniai ir česnakas čia kaip tik, o miltai tai nelabai… Na bet pabandėm kitokios virtuvės, paprusom taip sakant 🙂
Lygiai tokiam pat ir mūsų nuomonė. Todėl prieskonius pasiliekam, o miltų daugiau nedėsim 🙂
Blynai fantastiški. Mano vyras, kuris bulvinių blynų paprastai nevalgo, arba suvalgydavo vieną iš mandagumo, šį kartą suvalgė visus tris, tai anot jo „tris kartus skaniau“, nei įprasti blynai. Dar blynams neiškepus žmogus su lėkšte rankoje ir paruošta grietine sukosi aplink keptuvėje esančius blynus ir laukė degustacijos. Sekantį kartą kepdami liksim prie originalaus recepto. Mums miltai tiko 🙂
Puiku, kad šis receptas susilaukė savo gerbėjų. Bet manau čia skanumą priduoda česnakai 🙂