Varškės pudingas su obuoliais

Skanus,
tirpstantis burnoje, bet ne itin išvaizdus pudingas. Puiki alternatyva varškės
apkepui
, neturintiems orkaitės. Didžiausią klaidą padariau, kad pirmiausia
sutarkavau labai smulkiai obuolius, o jie parudavo, išleido sultis ir suteikė
pudingai ne itin patrauklią spalvą. Galima daryti ir su morkomis, prieš tai jas patroškinus.

200 g varškės;
100 g obuolių;
30 g džiūvėsėlių;
1 kiaušinis;
3-4 š. cukraus;
1 a.š. vanilinio
cukraus;
žiupsnelis
druskos;
sviesto, formai
patepti.

Varškę sumaišyti
su džiūvėsėliais, kiaušinio tryniu, cukrumi ir tarkuotais obuoliais. Baltymą
išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Viską sukrėsti į
sviestu pateptą formą, uždengti ir virti pudingą puode su verdančiu vandeniu
40-45 minutes. Pudingą užpilti sirupu ar uogų padažu.

Šaltinis: pagal „Sena gera virtuvė“, 2007


2 comments on “Varškės pudingas su obuoliaisAdd yours →

  1. Turiu silikonine kekso forma. Idomu, ar nieko jai nenutiks, jeigu butent ja panaudosiu sio pudingo virimui karstame vandenyje?

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*