Vaikiški meduoliai

Ne veltui šie meduoliai pavadinti vaikiškais. Juos valgant nepajusite „kandančio“ prieskonių poveikio, tik švelnias cinamono, vanilės ir gvazdikėlių natas. Ką tik iškepti meduoliai būna kiek kietoki, ypač jeigu perkepi, bet po paros ar dviejų, tampa minkštais ir labai skaniais.

560 g miltų;

220 g dirbtinio medaus;

1 nedidelis kiaušinis arba didelio trynys;

80 g kondensuoto pieno su cukrumi;

2 g vanilinio cukraus;

100 g sviesto;

5 g sodos;

2 g malto cinamono;

2 g maltų gvazdikėlių.

Sviestą ištirpinti, supilti medų, kondensuotą pieną, įleisti kiaušinį ir išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su soda ir prieskoniais. Tešlą išminkyti, galima palaikyti pora valandų šaltai ir kočioti 1-1,5 cm storio lakštu, išspausti norimomis formelėmis. Kepti 200 0C orkaitėje 10-15 minučių, priklausomai nuo meduolių dydžio.

Šaltinis: receptų sąsiuvinis

10 comments on “Vaikiški meduoliaiAdd yours →

  1. O! Mano vaikis apsidžiaugtų tokiais meduoliukais! 🙂 Ir man kitas klausimas kilo: mano svarstyklės, bijau kad, nebus tiek tikslios, kad pasvertų 2 gramus. Plius minus kiek maždaug tai būtų matuojant šaukšteliu?

    1. Tikrai vaikas apsidžiaugtų, o jeigu dar pats kočiotų, spaustų, tai iš vis jie skanūs taptų 🙂 Maniškė vakar beveik visus skirtingus iškepė, taip reikėjo su vis skirtinga formele spausti, bet dabar turi iš daug ko pasirinkti 🙂
      O mano svarstyklės irgi nėra tokios tikslios, tai dėjau iš akies. Cinamono – 1,5 a.š., gvazdikėlių – pusę (nemėgstu jų), sodos – apie 2 a.š..

    1. Tikrai ne. Šiaip ant kondensuoto skardinės būna parašyta kiek ji sveria, tai žinodama tūrį, gali persiskaičiuoti. Su medumi irgi ta pati taisyklė galioja 🙂

  2. Na štai išmėginta, skanu.
    Prieskonių drąsiai galima visą pakelį 35g sudėti jei naudosit Aldo firmos – beveik nesijuto jų, teko papildomai imbiero įminkyti 🙂 mano išėjo plonesni, bet tikrai skanūs 🙂

    1. Džiugu, jog patiko. O ploni ar stori bus, priklauso kaip iškočiosi 😉 galima juk ir visai plonus traškius padaryti. Dėl Aldo prieskonių nieko negaliu pasakyti, naudoju Kotanyi, tie tikrai itin gerai jaučiasi.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*