Tuno ritinėliai

Drąsiai pavadinčiau nesaldžiais sausainiais su įdaru. Jie trapūs, sausoki, bet labai skanu kaip užkandis su aštresniu padažu.

Tešlai:

225g miltų;

125 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais;

1 kiaušinio trynys;

2 v.š. šalto vandens (jeigu trynys nedidelis, gali reikt ir daugiau);

Žiupsnelis druskos;

Įdarui:

2 skardinės (po 185g) tuno (ne aliejuje), nusausinti;

½ smulkiai pjaustyto svogūno;

4-5 v.š. majonezo;

žiupsnelis druskos;

žiupsnelis juodųjų pipirų;

½ v.š. citrinos sulčių (nebūtina).


Tešlai miltus sumaišyti su druska, sudėti sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Įleisti trynį, supilti vandenį ir gerai išminkyti. Tešlą suvynioti ir įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdarui visus produktus gerai išmaišyti.

Tešlą iškočioti (geriausia kočioti per plėvelę, tada nelimpa), supjaustyti stačiakampiais, uždėti juostelę tuno įdaro ir suvynioti. Supjaustyti pailgais gabalėliais. Kepti įkaitintoje orkaitėje 1800 C 25-30 minučių.

Šaltinis: atrodo nusirašiau iš www.cooks.com

5 comments on “Tuno ritinėliaiAdd yours →

  1. Dabar kepa 😉 kvepia skaniai ale tesla gavos tokia trupanti, todel sunkoka buvo kociot. Gal reikejo daugiau sviesto ir maziau miltu?
    O jeigu as sviesta buciau is pradziu istirpinus ir tada miltus imaisius – butu buves skirtumas? Nes kai sviestinius sausainius dariau ta pati sudetis buvo tik + cukrus, todel sviesta tirpdziau ir maisiau su cukrum tada miltais.
    Ar cia jau kita tesla visai skaitos?

  2. Galima buvo ir daugiau sviesto pridėti, bet man visada pavykdavo, gal daugiau skysčio reikėjo, jeigu labai trupėjo. Skirtumas tikrai yra ar tu tirpintą sviestą supilsi ar šaltą su miltais sutrinsi. Laukiam, kol iškeps ir žiūrėsim kas ten bus. Galima ir pagal kitą tešlos receptą daryti, gal turit kokį įprastą. Svarbu čia idėja

Komentuoti: Lilina Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*