Jau ne pirmą kartą pasirenkant sveikesnį, liesesnį receptą pradėjus gaminti paaiškėja, jog nepavyks. Dar žiemą nusižiūrėjau quiche su burokėlių lapais, gal kiek ir neramino, jog jo ingredientai tokie keisti (pienas vietoj grietinėlės ar grietinės, sutirštinimui miltai), bet tikėjausi geriausio. Deja… tik šįkart nesėkmė buvo skani – iš pyrago gavosi blynas su nuostabia sūrio plutele (ko norėt, kai tešla skysta, visas sūris išplaukė į paviršių).
1 v.š aliejaus;
1 nedidelis smulkiai pjaustytas svogūnas;
1 smulkinta česnako skiltelė;
2 saujos jaunų burokėlių lapų, nuplautų ir smulkiai supjaustytų;
3 dideli kiaušiniai;
1/3 puodelio miltų;
¾ ¬†a.š. kepimo miltelių;
¾ puodelio pieno;
¾ puodelio tarkuoto džiugo;
¾ puodelio tarkuoto fermentinio sūrio;
Įkaitintame aliejuje pakepti svogūnus, kai suminkštės suberti česnaką ir dar pusę minutės pakepti. Suberti burokėlių lapus, įpilti pusę puodelio vandenio ir troškinti, kol suminkštės. Atvėsinti.
Kiaušinius, miltus bei pieną išplakti, suberti tarkuotus sūrius, sudėti burokėlių lapus ir supilti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 1800 C orkaitėje 25-35 minutes.
Šaltinis: Vegetaran times
Na atrodo tai labai gardžiai 😉 net jeigu ir ne tas rezultatas, kurio tikėjaisi
Ir buvo labai skanu. Lyg ir blynas, bet lyg ir ne. O ta sūrio plutelė iš vis puikų akcentą davė. Atrodo, kepsiu dažniau 😀
O čia paprastų burokėlių lapeliai? Kaip tik žadu retinti savus 😉
Taip, paprastų, taip pat praretinti ir sunaudoti blynui 🙂 vis kažkas įdomiau, nei sriuba