Traškūs avižiniai sausainiai

Po sunkios ir įtemptos savaitės, kai nespėji ne tik ką nors pasigaminti, bet ir pavalgyti, vėl sugrįžau į virtuvę. Jau seniau buvau nusižiūrėjus šių sausainių receptą, bet tik dabar prisiruošiau išsikept. Skonis – pasakiškas, kitą kartą jau kepsiu iš dvigubos porcijos. Keptus papuošiau juodu šokoladu ir apibarsčiau kokoso drožlėmis. Sausainiukus dariau 9 cm skersmens.

100 ml tirpinto sviesto;

250 ml avižinių dribsnių;

80 ml cukraus;

1 kiaušinis;

3 š. miltų;

0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos.

Sudėti visus sausus ingredientus į indą, užpilti tirpintu sviestu, gerai išmaišyti. Supilti išplaktą kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišyti. Dėti po šaukštelį tešlos ant folija ar kepimo popieriumi išklotos skardos, gražiai paskleisti ir kepti iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje 8-11 min. Išėmus palikti apie 10 min, kad atvėstų ir sukietėtų.

Šaltinis: www.midwestliving.com

43 comments on “Traškūs avižiniai sausainiaiAdd yours →

  1. Man patinka 😀 Reikės pabandyti. Tik, žinoma, didžiąją dalį nešti į darbą, o tai pačiai viską suryti – biškį baisoka 😀

  2. Nepavyko 😀 Žinoma, proporcijų visai neatitaikiau, neiškepė iki galo (neturėjau kantrybės) 😀 Kol kas raukiu eksperimentus 😀

    Bet vistiek suvalgiau 🙂 ir tas sausas misinys skanus buvo 😀

  3. Proporcijos kepant sausainius, pyragus ir tortus labai svarbu. Bet kaip suprast "neiškepė iki galo"? Ten taip greit kepa, tik žiūrėt reikia, kad nesudegtų, nebent labai storus darei. Kitą kartą pavyks, ne viskas ir man gaunasi 🙂

  4. Proporciju neatitikimas pasireiske per dideliu aviziniu dribsniu kiekiu 🙂

    O neiskepe, nes neislaukiau 😀 +kadangi orkaite pas mane uzsidega pliuptelejimu, netycia isjungiau, tai antra karta jau bijojau degti. Istorijos, ane? 😀

  5. Dabar aišku. O tokios orkaitės ir aš nedegčiau. Pas mane irgi nekokia, sena sena, net laipsnių nerodo, kaista netolygiai, bet šiaip ne taip sutariam. Reiks jau tuoj keisti.

  6. O kokius avizinius dirbsnius naudojate siems sausainiaims? Tuos kur virimo laikas nurodytas 1 min ar stambesnius kur virimo laikas 3 ar 5min?

  7. Naudojau smulkesnius, bet galima ir stambesnius, tik 10 min palaukt reikia, kad pabrinktų. Kiek girdėjau atsiliepimų, visiems pavyko naudojant bet kokius avižinius dribsnius. Sėkmės kepime ir skanių sausainių 😉

  8. nuostabaus skonio sausainiai ir labai lengvai pagaminami. Kepiau jau du kartus, abu viskas puikiai pavyko. išbandykit!

  9. Tikrai skanūs ir lengvai pagaminami. Paeksperimentuok kitą kartą džiovintų vaisių įpjaustant, irgi labai skanu.

  10. Ačiū, labai knieti išbandyti, nes reikia avižinių dribsnių atsargas išnaudoti. Ant galiojimo laiko pabaigos ribos… :))

  11. Pasigaminau sausainukų avižinukų. Ir išėjo labai gardūs. Visi ragavusieji labai gyrė :)) Tiesa, vietoj paprasto cukraus dėjau rudąjį, nežinau ar dėl to, bet, man asmeniškai, buvo saldoka. Ačiū nuostabiajai Skirmantei už receptą ir už labai apetitišką pateikimą to recepto 😉

  12. Prašom 😉 Kitą kartą curkaus kiekį pasireguliuosit pagal save, man asmeniškai su ruduoju netgi skaniau. Arba dar kelis kartus kepiau įdėdama smulkintų džiovintų vaisių, bet cukraus tada dėjau tik pusę kiekio

  13. Dar ką supratau, kad pas tamstą galinga orkaitė. Kas pas jus 180 laipsnių, tai pas mane minimum 250 C. Panašiai buvo ir su pyragėliais su serbentais, kepiau kepiau… Šįkart irgi, 180 C 20min laikiau ir nelb buvo iškepę, kai padariau 250 C ir palaikiau gal kokį pusvalandį, tai iškepė… Na, bet gyveni ir mokaisi, susipažįsti su savo orkaite :))

  14. Orkaitės visų skirtongos, aš irgi kol su savąja susipažinau, ne vieną pyragą sudeginau. Mano sena dujinė, net nėra pažymėta temperatūros, bet aš jau pagal duotą recepte žinau kiek atsukt degiklį 🙂 O temperatūrų pati neišgalvoju, pateikiu kokias randu recepte

  15. Labai geras receptas. Ir skanu, ir paprasta, ir greita. As dar nuo saves pridejau razinu ir saulegrazu. Valgem visa seima. Aciu uz toki puiku receptuka. Tikrai kepsiu daznai. 🙂

  16. Sveikos, kepėjos 🙂 pamėginau ir aš šį receptą, tikrai labai skaniai gavosi, tik va bėda, kad taip tas kepimo popierius prilipo, kad neišėjo jo nukrapštyti ir valgėm su juo :DD gal galit patarti, kaip kepti, kad sausainiukai atšoktų, o gal be folijos ir kepimo popieriaus, gal tik miltais pabarstytoje skardoje kepti?

  17. Reikėtų pamėgint kitos firmos kepimo popierių nusipirkt, gal koks nekokybiškas pasitaikė. Kad ant folijos prilimpa, tai jau tikrai būna, bet ant kepimo poepiraus nė karto nepasitaikė. Arba galit tik iškepus, ištraukti iš orkaitės ir po 3-4 min su mentele atsargiai nuimti (būna labai trapūs ir minkšti) ir atvėsinti kitur

  18. Kiek gramų atitinka 250 ml avižinių dribsnių? Neturiu kaip pamatuot ir nesusigaudau… Dėjau dribsnių "iš akies", tai kepant sausainiai pasilydė, gavosi labai ploni, bet… skanūs 🙂

  19. Kiek gramų tai nepasakysiu, labai priklauso ir nuo to kokisu dribsnius naudoji, vieną kartą gaunasi plonesni (ypač kai naudoji greito paruošimo, kitą kartą storesni. O 250 ml atitiks kaupiną puoduką. Šiaip jie ir turėtų gautis labai ploni, traškūs, nes iš "lace cookies" serijos

  20. Isbandem ir mes si receptuka.sunus kirto nekalbedamas 🙂 tik gal truputi reikejo pabrinkyt dribsnius,nes jie skirti virti 5min buvo.bet mes orkaites kai apskrudo graziai su mentele apvertem kita puse ir dar truputi palaikem.aciu uz toki pigu,skanu,paprasta,bet ne prasta recepta

  21. kepiau ir aš šiuos avižinukus, tikrai geras receptukas, bet man pasirodė kad per daug sviestuko, nes pribėgo visa skarda, ir tikrai kepiau apie pusvalandį.bet visumoj pigu ir skanu 🙂

  22. Gal dėjot ne į įkaitintą orkaitę? Nes sveistas turi aukštoje temperatūroje "surakinti" kitus produktus

  23. Kepiau ir aš šiuos sausainius. Pirmą kartą kepiau pagal receptą, buvo l. skanu, bet antrą kartą truputį keičiau – avižinius dribsnius apkepinau svieste ir miltų dėjau 1,5 v.š. Išėjo tokie trapūs, skaniau nei pagal čia nurodytą receptą. Na ir aišku be džiovintų vaisų tai neapsiėjau.

  24. Aš irgi tik pirmą kartą kepiau pagal receptą, o paskui jau visada su improvizacijomis. Ir smulkūs riešutų gabaliukai skonio nepagadina 😉

  25. sweikos kepejos, ir as sen pirma kart kepiau, wiskas gawosi labai gerai, kepe jie 25min 180 temperaturoje. iskepe gerai as juos kepiau juos tik ant folijos ir kai jie atauso jie labai gerai atlipo… 🙂
    tukrai skanu, kepkit ir skanaus!!!!

  26. prikepiau iš dvigubos normos ir aš 🙂
    vienus dariau su kokoso drožlėm, kitus – su cinamonu ir džiovintais ananasais pjaustytais.
    ačiū už receptą;)

  27. labai, labai, labai skanu…
    perskaičiau recepta ir kita diena sausainiai jau garavo ant mano stalo…
    tikrai labai lengvai užmaišomi…
    visiem siulau ižbandyti…

  28. kepu jau trečiąkart per nepilnas dvi savaites. super, labai greit ir paprastai 🙂
    kai kas galvoja, jog pirktiniai sausainiai, tikrai skanūs 😉

  29. Kepiau ir as) dar saulegrazu kepintu idejau,super.Sveciu atejo tai neturejau kuo pavaisinti.Labai greitas paruosimas.Kol kava dariau,sausainukai iskepe.Visiems laaaabai patiko.

  30. Labai skanus sausainiai;]norejau paklaust, koks stingstancio sokolado glaisto receptas?cia kaip suprantu irgi sustinges sokoladas ar ne?

  31. Taip, čia sustingęs šokoladas. Ištirpini šokoladą su šlakeliu grietinėlės ar pieno. Bet labai nedideliu kiekiu ir užtepi, tada sustings gerai, jeigu padauginsi – bus skystesnis

  32. Katik iskepiau ir as siuos sausainiukus. Nerealu, kad taip nesudetinga, o toks fantastiskas skonis. As pridejau nemazai dar saulegrazu ir kadangi cukraus turejau nedaug, tai dali pakeiciau medumi. Beje kepiau is dvigubos normos:) Aciu forelle!!

Komentuoti: justita Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*