Feta sūrio rutuliukai

Po mini quiche lorraine kepimo liko fetos sūrio, tai šiandien iškepiau rutuliukų. Nors juos reikia patiekti karštus, niekaip negaliu valgyti kol neatvėsta, nes taip sūru. Bet jau čia kiekvienam skirtingai.
Feta sūrio (kambario temperatūros);
miltų
miltų/kiaušinių tešla (1 kiaušinis+1 kaupinas š. miltų)
džiūvėsėlių;
aliejaus kepimui
Iš sūrio formuojami rutuliukai, kurie apvoliojami miltuose, tešloje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Apie 1 valandai įdedame į šaldytuvą (dėjau į šaldiklį, tai užteko 10-15 min). Kepame įkaitintame aliejuje. Patiekti karštus.

7 comments on “Feta sūrio rutuliukaiAdd yours →

  1. Kaip skaniai atrodo 🙂 Valgyt užsimaniau, puikus blogas, mėgstu gaminti, bet vis neprisiruošdavau susirasti receptų…

  2. Ačiū 🙂 Dažniau užsukt ir rasi ką nors įdomaus. Vakar kaip tik nusipirkau knygą apie šokoladinius gaminius, tai greitai pasirodys pirmieji receptai.

  3. Tai va, dariau šitą skanėstą, tik su paprastu sūriu, nežinau kuo šitas įpatingas 🙂 padaryti nelengva, tarkuotas sūris kol sukimba, reik pavargt, o bėda tame, kad jis išsilydė ir išbėgo, dauguma kukulaičių gavosi tuščiaviduriai, kame bėda ? 🙂

  4. Fetos sūris yra minkštas, tereikia kabinti šaukštu ir šlapiomis rankomis formuoti kukuliukus. Iš paprasto sūrio nesu dariusi, tik panašiai darome su sūrio lazdelėmis (jas supjaustome gabaliukais), o kad neišbėgų, reikia gerai apvolioti tešloje (ji turi būti tiršta) ir džiūvesėlių nepagailėti. Turi būti sandaru. Kartais būna, jog lyg pradeda bėgti, bet tuščiavidurių rutuliukų dar neteko rasti.

    Redagavo Forelle 2007-06-01 23:33

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*