Sviestinė pynė

Dar vienas receptas iš D.Stevens knygos  „Naminė duona“. Labai skanus pyragas, sodraus skonio, minkštas ir kas man patiko – šalto kildinimo, kurį dabar ir tenaudoju. Jeigu norite išsikepti šio skanėsto pusryčiams, tik išmaišius tešlą pakildyti, tada suformuoti kepaliukus ir dėti į šaldytuvą, tuomet ryte užteks tik valandą prieš kepimą išimti iš šaldytuvo, o po pusvalandžio jau galėsite mėgautis kvapniu, šiltu pyragu. Beje, pynę suformuoti sunkoka dėl skystokos tešlos.

400 g pirmos rūšies miltų ir dar truputį apibarstyti (naudojau aukščiausios rūšies ir man prireikė apie 500 g);

5 g  sausų mielių (1 ½ a.š.);

10 g smulkios druskos;

90 ml šilto pieno;

100 g minkšto sviesto;

4 vidutinio dydžio kiaušiniai;

2 v.š. cukraus (mėgstu saldžiau, todėl dėjau 4 v.š.);

1 v.š. vanilinio cukraus (įdėjau savo nuožiūra, mėgstu vanilės kvapą).

Glazūra:

1 vidutinio dydžio kiaušinis;

2 v.š. pieno.

Sumaišykite visus produktus dideliame dubenyje. Tešlą minkyti rankomis arba plakikliu apie 10 minučių, kol bus vienalytė ir glotni. Iš tešlos suminkyti nedidelį rutulį, įdėti į dubenį ir sandariai uždengti. Palikti šaldytuve per naktį.

Kitą dieną tešlą padalyti į dvi dalis ir padaryti norimos formos kepaliukus. Šiek tiek apibarstytus miltais sudėti į kepimo skardą ir uždengus palikti juos šiltai kol iškils beveik dvigubai (3-4 val).

Orkaitę įkaitinti iki 200 0C. Glazūrai suplakti kiaušinius su pienu. Aptepti juos kepaliukus ir kepti maždaug 10 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 0C ir kepkite dar apie 30 minučių.

Nesuvalgius pyrago pirmą dieną, antrą dieną, kiek padžiūvusį pyragą galima paversti nuostabiais pusryčiais: išplakti kiaušinius su pienu ir trupučiu cukraus, merkti į jas pyrago riekeles ir apkepti ištirpintame svieste. Patiekti galima su šviežiomis/trintomis uogomis ir apibarsčius cukrumi. Knygoje išsamų receptą pavadinimu „Prancūziški skrebučiai“ rasite 184 puslapyje.

Šaltinis: D.Stevens „Naminė duona“, 2011

5 comments on “Sviestinė pynėAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*