Iš paskutinių mažyčių, bet labai saldžių braškių pagaminti grietininiai ledai buvo verti viso triūso ir kelių valandų gaminimo, kai vis traukdavau iš kameros ir maišydavau, maišydavau, kad tik neliktų didelių ledo kristalų.
500 g braškių;
3/4 puodelio cukraus;
1 puodelis grietinės;
1 puodelis grietinėlės;
1 v.š. citrinos sulčių.
Braškes nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Užbarstyti cukrumi, gerai išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje apie valandą, karts nuo karto pamaišant. Supilti grietinėlę, grietinę, citrinos sultis į uogas ir sutrinti, jeigu patinka, galima palikti uogų gabaliukų. Šaldyti ledų aparate pagal gamintojo nurodymus arba dėti į šaldymo kamerą ir kas pusvalandį išėmus gerai išmaišyti, kad nesusidarytų ledo kristaliukai.
Šaltinis: Pharm fresh
Ar pakanka viską tiktai sumaišyti? Aš maniau reikia viską išplakti gerai mikseriu.
Aš maišiau plakimo šluotele, puikiai išsimaišo, jeigu uogos jau sutrintos. Galite ir mikseriu išplakti
net seilė nutįso…
Gali ir iš vyšnių pabandyt pasidaryt 😉
O kur buna tokiu vafliniu indeliu pirkti?
Šie berods Rimi pirkti. Dabar jau daug kur jų yra, padėta dažniausiai prie ledų būna