Grietininiai braškių ledai

Iš paskutinių mažyčių, bet labai saldžių braškių pagaminti grietininiai ledai buvo verti viso triūso ir kelių valandų gaminimo, kai vis traukdavau iš kameros ir maišydavau, maišydavau, kad tik neliktų didelių ledo kristalų.

500 g braškių;

3/4 puodelio cukraus;

1 puodelis grietinės;

1 puodelis grietinėlės;

1 v.š. citrinos sulčių.

Braškes nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Užbarstyti cukrumi, gerai išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje apie valandą, karts nuo karto pamaišant. Supilti grietinėlę, grietinę, citrinos sultis į uogas ir sutrinti, jeigu patinka, galima palikti uogų gabaliukų. Šaldyti ledų aparate pagal gamintojo nurodymus arba dėti į šaldymo kamerą ir kas pusvalandį išėmus gerai išmaišyti, kad nesusidarytų ledo kristaliukai.

Šaltinis: Pharm fresh

6 comments on “Grietininiai braškių ledaiAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*