Sumuštinukai su rikota ir dilgėlėmis

dilgeles

Nors jau dilgėlių sezonas eina į pabaigą, bet vistiek noriu pasidalinti labai paprastu ir skaniu receptu.

sumustinukai su dilgelemis1

Juoda ruginė duona;

Rikotos sūris;

Alyvuogių aliejaus;

Dilgėlių (keletas saujų);

Nedidelis svogūnas;

Česnako skiltelė;

Truputis citrinos sulčių;

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

sumustinukai su dilgelemis3

Smulkiai supjaustytą svogūną kepti įkaitintame aliejuje, kai jie pradės minkštėti, sudėti smulkintą česnaką ir dar pora minučių pakepti. Suberti nuplautas ir susmulkintas dilgėles. Ant silpnos ugnies kaitinant viską maišyti, kol dilgėlės taps minkštos (galima įpilti šlakelį vandens). Pagardinti citrinos sultimis, druska ir juodaisiais pipirais.

Ruginę duoną aptepti rikota ir uždėti atvėsusių troškintų dilgėlių.

P.S. Duoną galima ir paskrudinti.

sumustinukai su dilgelemis4

2 comments on “Sumuštinukai su rikota ir dilgėlėmisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*